Statisticky chřipečka není covid. A přitom se na chřipečku umírá. Před pěti léty zemřela Marie Pilátová, představitelka Konopnice z trilogie Slunce, seno. Také smrtelná nemoc. Zemřela 20. ledna 2015, osudnou se jí stala krátká chřipka. Měla slabé srdíčko a chřipečka ji skolila. Bez statistik a šílenství.

 

Možná kdyby chodila ve skafandru, mohla ještě žít. Nebo kdyby nosila roušku...

Chápete, o co jde?

Prostě se umírá a umírat bude a rozdíl mezi respektem před nemocí a televizním šílenstvím je velký. Konopnice Pilátová prostě chtěla žít. Ne napůl, někde v úkrytu.

 

Režisér Zdeněk Troška Radiožurnálu řekl, že Marie Pilátová byla v Hošticích jeho sousedkou a do posledních chvil se věnovala třeba práci na zahradě.

„Paní Pilátová byla neuvěřitelně čilá až do samého konce. Ještě před třemi týdny sekala pokácené šeříky, co tam měli v zahrádce. Aby to rodina nevěděla, tajně vzala sekyrku a šla větve rozsekat, aby měla zásobu, jak říkala, na topení,“ zavzpomínal Troška.

Hysterie, kterou vytvořila média a firma Pfizer možná zabíjí víc, než Covid - 19. Statisticky se nyní umírá dvojnásobně. Bez covidu.

 

Kdo nese odpovědnost za jejich smrt? Média? Nebo i jiní zločinci?