Necyklopedie: Kamenožrout zelený (Petrophagus Viridis, ex Lapidumasotus Viridis) je druh humanoidních živočichů, vzdáleně podobný druhu Homo Sapiens Sapiens, avšak svými potravními nároky, životním stylem a chováním se zcela liší. Slovo zelený v jejich názvu značí jejich lásku a náklonost k přírodě a též schopnost barvoměny, kterou se přizpůsobují okolí.

 

Jak to bylo, to se za dva roky nikdo nedoví
Fakt je ten, že každej kamenožrout nerad hladoví
Zjistilo se, že prej zákonitě trávu nemá rád
Pak vnik jednou do mý špíže a tam začal šutry žrát

Kamenožrout zelený   Olympic   1969

 

Facebook a Seznam diskuze převzali Zákon zvaný Sharia Act z roku 1937

Stačí zvolat pomocí formulky „talaq, talaq, talaq“, což je přeloženo „zapuzuji tě, zapuzuji tě, zapuzuji tě“ a diskutující je vyřazen z diskuzí. Navíc si Seznam vypsal soubor opatření, neboli soubor smluvních podmínek.za které by se nestyděl leckterý právní útvar.

 

Korektnost

V zájmu korektnosti se přestalo požívat sousloví cikánské ghetto, pak bylo vytlačeno slovo nepřizpůsobiví a záškoláctví a bylo nahrazeno půvabně: „Bavíme se v zásadě zejména o dětech, které pocházejí z toho složitějšího prostředí, často i z méně motivovaného prostředí,“ přibližuje náměstek České školní inspekce Ondřej Andrys.

 

Štefan Števko 49940

Že jsou Češi nedisciplinovaní je známá věc.

Takové Slovensko zatáhlo za brzdu dříve než Česko. Aby nebyl český scénař. Nikdy nezrušilo roušky, děti se do škol vůbec nevrátili. A přesto čísla rostou raketově, a český scénař už zaklepal na dveře.

Německo je disciplinované a má rozumná opatření. Přesto poslední dva týdny tisíc mrtvých denně.

Izrael jede už třetí totální lockdown... Zřejmě proto, že jsou lockdowny neskutečně efektivní.

Španělsko, Itálie, Velká Británie-asi zbytečné zmiňovat.

A vysvětlení je pořád to samé - lidé jsou nedisciplinovaní!

Žádné jiné vysvětlení asi nebude.

 

Babiš a Schillerová tvrdí, že každý dluh je základem k bohatství aneb Marečku podejte mi pero

Podle Evy Zamrazilové ale prý nyní příliš rozvolňujeme rozpočtová pravidla. "Nevím, jak by naší ekonomice pomáhala ona, my ale na současnou krizovou situaci reagujeme podobně jako ostatní členské země EU." nadává Babiš, "Nebudeme se proškrtávat jako ODS . Prostě jen budeme chytřejší než vlády ODS a TOP 09. Troufnu si říct, že o dost." A státní dluh České republiky stoupl v pololetí o 516,7 miliardy na 2,16 bilionu.

Pět set miliard je největší schodek v historii Česka. Není to moc?

"Je to kolem devíti procent HDP, nebudeme se nijak moc lišit od dalších evropských zemí. Německo, Francie, Itálie, Španělsko či Polsko se pohybují mezi osmi a 11 procenty HDP." odvětila slavná Dluhoslava Sobotková Schillerová. 

Prostě když skočí z okna soused, skočíme i my. To je naše úsloví. A finále?

"Státní rozpočet skončí se schodkem méně než 380 miliard, vidíte, jak jsme úsporní?" jásá v prosinci Schillerová

Tento příměr se ale rovná scénce z filmu „Marečku, podejte mi pero“, když student Sovák starší je povzbuzován po pěti nedostatečných slovy:

A tady je jedna krásná čtyři mínus...

 

A tak by se mohly tyto a další výroky buď tesat do kamene, nebo zakončit "superkameňákem", který jsme si vyprávěli, když nám bylo šest let: Jde šnek po Karlově mostě a potká babičku. "Babičko, nevíte, kolik je hodin?" ptá se šnek. "Já nekouřím," odvětila babička a skočila do kanálu.

Tenkrát nám bylo kolem šesti let. Mnozí si asi i pamatují na tyto vtipy, kterým jsme říkali kameňáky. O kolik se zvýšily dnešní myšlenkové trusty a pochody proevropských politiků výše popsané, když nám bylo tolik už nechám na vás.

 

Přejeme všem veselý Silvestr. V krytech, zákopech a katakombách. I to je svým způsobem kameňák...

                                                                   Petr Pokorný