Pán dochtor, dajtě mi jednu dávku na chřipku, dvě dávky na covid, jednu dávku na děložní čípky, jednu dávku na klíšťata, a co ještě máte na tento týden na skladě? Mé tělo unese vše a cpěte to do mě pod tlakem.

 

Skóre PES druhý den zůstává na 90 bodech. Strašné! PES upadl naznak a zjednodušené reprodukční číslo, které udává průměrný počet dalších nakažených od jednoho pozitivně testovaného stouplo z 1,44 na 1,45. 

VYMŘEME, UMŘEME, HRŮZA HRŮZ!

Mohou býti otázky a neznalost o Covidu - 19 hoaxem a dezinformací?

 

Proč se ministr Blatný vyhýbá otázkám lidu, který nechápe z psaného a vyřčeného, o co skutečně jde? Přitom až do roku 1989 zde byla gramotnost skoro stoprocentní, protože socialistické školství bylo na vysoké úrovni!

Pánové superodborníci na zavření ekonomiky, můžete prosím nám, tupým podanným vysvětlit, jak se některé myšlenkové pochody covidových expertů mohou napojit na naše, hloupé a nechápavé?

Jedním z prvních výroků paní kancléřky Merkelové, který otřásl všemi občany Evropy byl o promořenosti 70% občanů a pak že se opět kola ekonomiky roztočí.

Páni experti, já jako trochu omezený jsem si to zjednodušil a začal jsem hloubat nad myšlenkou, že promořenost by dosáhla čísla 100%. A pak jsem se zamyslel, jaké by bylo číslo PES a slavné R, kdyby se udělaly testy u 45000 občanů. Dle mých počtů a nebudu zabrušovat do vyšší ekonomiky, by to bylo 45000 nakažených s covidem. Strašné číslo. Čokl by kvílel na maximum! Možná jsem natvrdlý, proto mi promiňte hloupou otázku: nemělo by být dle promořenosti větší číslo pro naší společnost lepší a návrat do normálu rychlejší? Ale opakuji, jsem hloupý a nikdo mi nechce odpovědět.

Denní přehled počtu osob s nově prokázaným onemocněním COVID‑19 dle hlášení krajských hygienických stanic a laboratoří

 

Dle promořenosti snad stále málo, nebo ne? Není opak pravdou a promořenost se musí zvýšit - červená?

Dále se morduji s další záhadou, které je pro mě horší než šifra mistra Leonarda. Já bych řekl, že číslo hospitalizovaných osob čím větší, tím horší, neboli když jde graf nahoru, já bych se děsil. A ono ne, maxipes Fík vlastně PES tvrdí, že směrem dolů je to hrůza. A PES kvílí:

Vývoj podílu hospitalizovaných osob s laboratorně potvrzenou nákazou onemocněním COVID‑19 na celkovém počtu osob s aktuálně aktivním onemocněním COVID‑19

Proč to není dle stanného práva opačně?

 

 A pak zde máme tabulky, které nepochopím vůbec: Česká televize kvílí, jak se nám zaplňují nemocnice na covid. Ne, že se připravují, "co kdyby" a soudný člověk není proti. Ale skutečně že se prý prudce zaplňují a je to děsivá hrozba. A já vidím, že se naopak razantně zvedá počet vyléčených, zatímco počet covidových pacientů je stabilizovaný, byť měl být exponenciální.

Jsem hloupý, obyčejný občan, tak proč nám to špičkoví, inteligentní experti nevysvětlí a z otázek utečou?

 

Jaroslav Flegr:

"Počet nakažených koronavirem roste více než je exponenciální růst. Najednou ty počty vyskočí takovým tempem, že nestačíme valit oči"

 

 I když tyto grafy máme před sebou, Flégrové vyvaleně křičí: a přece se točí...

 

Kde je dle stanného práva ten předvánoční, třínedělní nárůst?

 

A pak jsou zde úžasné zprávy např. v Novinkách: miliardářem se stal ředitel německé firmy BioNTech, která stála za vznikem vůbec první schválené vakcíny proti koronaviru, Ugur Sahin. Jeho majetek se odhaduje na 4,2 miliardy dolarů. BioNTech založil se svou ženou Özlem Türeciovou, která je ředitelkou medicínského odboru firmy, ovšem nevlastní žádné akcie.

Ředitel bostonské firmy Moderna, Francouz Stéphane Bancel. Moderna vyvinula druhou schválenou vakcínu proti nemoci, která nevyžaduje při skladování tak nízkou teplotu jako ta od BioNTechu, postačí ji -20 stupňů místo minus 75 potřebných pro vakcínu od BioNTechu. Bancelův majetek se odhaduje na 4,4 miliardy dolarů.

Moderna a její vakcína však udělala miliardáře i z harvardského profesora imunologie Timothyho Springera a vědce z Massachusettského technologického institutu Roberta Langera...

 

 Za jasně definovanými smrtelnými chorobami Češi (Čechoslováci) zavřeli poklop, ale muselo to mít logiku a ověření!

Zajímavé, že Sputnik V se nesmí ověřit a Maďarům je vyhrožováno. (Jasně, v Rusku na tak velký objem nejsou připraveni, i u nás se bude dlouho čekat na západní,) ale jedná se o výhrůžky a napadání například od prapodivné miliardářské firmy Barta - Vrábel Semantic visions!

Dále, jaký je rozdíl mezi podmínečným povolením Pfizeru a podmínečným povolením Sputnik V, a navíc, proč se vyhrožuje těm, co o Sputniku píší bez nenávisti?

 

Pane Babiši, vy se za vládu omlouváte za chyby, které jste nemohli ovlivnit a divná opozice vám je vytýká, zatímco skutečná děsivá podezření odmítáte nám, hloupým občanům vysvětlit. Misto toho nás partička kolem Barta - Vrábel Semantic visions a Blatného vydírá. Vážně je rok 2021?

 

P.S. Proč ministerstvo zdravotnictví, které je obklopeno samými počítačovými experty dělá nové statistiky měsíce, když prostý občan by to zvládl za dva dny? (Samozřejmě trochu vzdělanější, aby nás opět někdo nechytal za slovo, pane Blatný)

Související

A dost, Pfizere Prymulo a Blatný! Po léku Contergan se narodilo 10 000 poškozených dětí!