„Od 2. ledna přibylo klientů o 30 procent. Nevím, co se stalo, ale příjmy kolabují a lidi není kam ukládat,“ řekl ve čtvrtek na poslaneckém zdravotním výboru Jiří Koskuba.

 

Pacienti nám leží na chodbě před ambulancí, na nouzových lůžkách i dvanáct hodin, protože nejsme schopni zvládnout nápor,“ dodal lékař II. interního oddělení Nemocnice Na Bulovce. „Pokud v jednu chvíli přijedou tři sanity, pak se může stát, že pacienti leží na chodbě,“ domnívá se mluvčí nemocnice. Podle Koskuby si lidé někdy volají záchranku zbytečně. Jeho kolegové například nedávno řešili případ, kdy jim sanitka přivezla starou ženu, která komunikovala, přijímala potravu i jídlo, ale byla pokálená. Rodina je ale volala, protože podle nich babička už sama nedokáže jíst ani pít.

Pražská záchranka loni opakovaně upozorňovala na problémy s příjmem pacientů. Byly případy, kdy pacienty vozili od jedné nemocnice k druhé a pacient tím ztrácel čas.

Pro úplnost: bylo to 29. ledna 2015 a lékaři a sestry opět žádají skokové zvýšení platů (odkaz na idnes dole)

 

Střih

 Pacienti  leží na chodbách nebo na odděleních, kam nepatří

Nedostatek zdravotních sester začínají pacienti pociťovat na vlastní kůži. Podle České asociace sester jich chybí tři tisíce a nemocnice kvůli chybějícímu personálu musí rušit lůžka, často i celá oddělení. Pacienti tak často leží i na místech, kam nepatří, mnozí i na chodbách. HN zjistily, že se problém netýká jen velkých nemocnic, jež zajišťují specializovanou péči, ale i těch v menších městech.

Pětaosmdesátiletou paní Danu odvezla minulý týden záchranka do pražské Nemocnice Na Bulovce kvůli nízkému tlaku a dehydrataci. "Ležela jsem v provizorní místnosti na lehátku, oddělená plentou od ostatních pacientů, kteří na tom byli ještě mnohem hůř než já. Raději jsem podepsala papír, že půjdu domů. I když by mi vzhledem k zdravotnímu stavu bylo v nemocnici samozřejmě lépe," líčí seniorka.

Pro úplnost: bylo to 14. ledna 2019

Střih

Pacienti leží na chodbách, tvrdil Blatný.

„Podle sdělení ředitele například hradecké nemocnice se pacienti musí ukládat mimo klasické pokoje třeba i na chodbách té nemocnice. Nemocnice je velmi přetížená. Podobně jsou na tom i ostatní nemocnice v tomto kraji,“ uvedl ministr.

Pro úplnost: píše se leden 2021

 

Všimli jste si chronologie?

„Děkujeme, odcházíme,“ vzkazují doktoři

Do českých nemocnic se rozjede sanitka zvaná mudrncák a odbory budou oslovovat i další lékaře. Zatím je podporuje asi tři tisíce lékařů, kteří jsou odhodláni dát na konci roku výpověď a pak chtějí pracovat v soukromé sféře nebo v zahraničí. Tam se totiž výdělky pohybují v řádu statisíců.

 Psal se rok 2010!

 

A jedna perlička na závěr: jak silné je vydírání přes lékaře a sestry pochopila extremistická, protiruská, fackující Petra Procházková

Procházková & spol: Rusáci operují prakticky bez vody a wc! Trump je zděšený, Putin září. Jsou machři...

Hádejte, kde berou podklady k "zaručeným pravdám" DeníkN, Aktuálně.cz, iROZHLAS a Česká televize? V Rádio Svobodná Evropa. A kde bere informace Rádio Svobodná Evropa? To neuvěříte...

Důkazy a odkazy

Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/bulovka-pacienti-sanita-prijem.A150129_144043_praha-zpravy_hv?

Nemocnicím chybí sestry a lůžka. Pacienti proto leží na chodbách nebo na odděleních, kam nepatří