"Včera jsem se na jednání Rady ČT ptal Petra Dvořáka, zda považuje za správné si v současné složité době navrhovat zvýšení základního platu", oznámil předseda Rady ČT Pavel Matocha.

 
Jeho závěrečnou odpovědí, když jsem tu otázku zopakoval podruhé, bylo, že se o tomto tématu nechce bavit na veřejném jednání.
Za mě a za kolegy, se kterými jsem o tom diskutoval, nepřipadá v úvahu takový návrh schválit.
 
Od roku 2017 je měsíční plat šéfa ČT 242 tisíc korun, k němu náleží maximální bonus ve výši desetinásobku měsíčního platu, tedy 2,42 milionu korun. Celkem tedy až 5,324 milionu ročně.
Z koncesionářských poplatků!
 
 

 

Radní Lipovská mě šikanuje, vztekal se šéf ČT

Petra Dvořáka rozzuřila statistika. Ta měla přehledně odhalit, jak je to s četností vystupování politiků ve vysílání České televize. Radní Hana Lipovská navrhla usnesení, že generální ředitel nedodáním materiálu předchozí usnesení rady nesplnil. „To usnesení je zmatečné, protože to předchozí nebylo termínováno, takže nelze tvrdit, že nebylo splněno. Od předsedy Rady ČT jsem dostal po schválení usnesení žádost o další informace, což mě znejistilo. Navíc specificky radní Lipovská používá informace z interních dokumentů na sociálních sítích. Její návrh považuji za lživé, šikanózní a účelové formulování usnesení,“ zlobil se generální ředitel Petr Dvořák na opovážlivou radní.

Přitom právě toto téma, zda Česká televize nezvýhodňuje některé politické strany, jak o tom svého času v souvislosti s protežováním TOP 09 před volbami hovořila analýza Centra pro mediální studia Univerzity Karlovy, by veřejnost zcela jistě zajímalo. „Dostali jste v pondělí velký rozsah informací. Statistiky tam nejsou proto, že by definice požadavků měla být provedena na jednání Rady ČT. Tím by se zjistilo, jestli jsou to odůvodněné požadavky, nebo jestli na to už Rada ČT nemá právo. Odmítám debatu o těch statistikách, když tu není ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal. To usnesení navrhované radní Lipovskou považuji za šikanózní,“ opakovaně si Petr Dvořák posteskl asi nad tím, že s loni zvolenými radními skončily ničím nerušené „staré dobré časy“ osazenstva Kavčích hor.

(Všichni víme, že je tam Pekarová Adamová s pirátem Bartošem a Jurečkou pečená, vařená, doplňujeme)

 
 A Šarapatka šílí, zuří, běsní a vyhrožuje! Jourová si na vás posvítí!
 
 Předsedovi Rady ČT vynadal i za dodatečný požadavek, aby ve statistice byli zahrnuti nejen politici, ale i zástupci think-tanků a novináři. „Požádal jsem i paní eurokomisařku Věru Jourovou, aby se tím zabývala. Žádám vás, dokud je čas, abyste ustoupil od stupňování požadavků a tlaků na management. Vydáváte se maďarskou a polskou cestou,“ varoval rozzuřený dosluhující radní Šarapatka.