Babiš, než přišel s prosíkem, aby západ zaútočil na Rusko a vyhnal na doporučení BIS další diplomaty, plakal, že stát předal munici do soukromých rukou. To sice pravda je, ale o to divnější. Ten sklad totiž nebyl bezprizorní, ale pod dohledem tajných služeb. Přesto si tam údajně dva agenti GRU dělali, co je napadne?

 

18. ledna 2015 se dozvídáme, že premiér Bohuslav Sobotka měl z monitoringu BIS informace o záhadném navýšení množství munice v létech 2010 - 2011, které samozřejmě tajné služby sledují, takže musí vědět, odkud, kde a kam tato munice zobchodována je. Dokonce by to měl být jeden z jejích stěžejních úkolů - chránit bezpečnost naší země a našich občanů.

Takže ve vzduchu visí otázka: udělali si dva potulní ruští agenti GRU z BIS dobrý den a jen tak si zabouchali, aniž BIS a další tajné služby něco zjistily, nebo naopak se vše dělo za dohledu BIS?

Zde je důkaz dokonce z veřejných zdrojů, že vše BIS monitorovala a že je pak divné, když pohyby ruských občanů ji tak snadno ÚDAJNĚ unikly!

Podle premiéra Bohuslava Sobotky existovaly před výbuchem muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku informace Bezpečnostní informační služby, které upozorňovaly na možné nebezpečí. Podle Sobotky je problém v tom, že se do skladu v letech 2010 a 2011 navezlo obrovské množství munice, která byla na jednom místě. Soukromý muniční sklad ve státním majetku podle něj také nebyl dostatečně zanesen v krizových plánech. „To je problém těch ministrů obrany a těch premiérů, kteří připustili, že se tam takovýmto způsobem do státního majetku navezla soukromá munice v takto obrovské koncentraci,“ řekl Sobotka. Na místě jsou veškeré druhy munice od pěchotní přes munici do ručních protitankových zbraní a dělostřeleckou munici až po letecké pumy.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/tajna-sluzba-dostane-vice-penez-vlada-ji-prida-desitky-milionu-korun.A150118_131222_ln_domov_sij

„Chceme znát pravdu, zatím to vypadá tak, že armáda i policie spíše mlží. Tím nám ale na klidu nepřidají. Máme se ženou pět dětí, máme o ně strach,“ řekl tehdy Šobáň. Muž dále uvedl, že ze záznamu brífinku byla vystřižena otázka a odpověď muže, který se ptal, kde se nacházejí staré sovětské rakety SS 20, kterých mělo být údajně 50. (I my chceme dnes, v roce 2021 znát SKUTEČNOU pravdu)

„Po Vlachovicích běhá reportér České televize, dennodenně se ptá lidí, chcete muničák? A třicet lidí denně mu řekne, že ho nechce. Ale vidíte to v televizi? Nevidíte. Tam je pořád sestřih těch samých věcí, těch samých blábolů, ubývá to, až se z toho stane nějaká pomalu fraška,pravil v roce 2016 onen muž. „Osm set metrů je firma Bochemie, která úplně nesmyslně hned vedle muničáku zpracovává raketové palivo, z celé Evropy ho dováží, dalších 800 metrů jsou fabriky, střední škola je kilometr, a tak dále,“ kritizoval umístění muničního skladu.

Na zmíněné tiskové konferenci také údajně zazněl dotaz, proč stále dochází k výbuchům. „Protože tam běhají zvířata,“ byla prý jediná odpověď. Podezřelé mu bylo také to, jak dlouho v areálu „vychládalo epicentrum“. „Tři týdny slyšíte výbuchy, furt. Dopoledne jdete po Klobúkách, bum,“ doplnila ho manželka a dodala, že si pak vždy říkala, zda pak bude následovat velká rána nebo kolik výbuchů bude ještě následovat. Přidala informaci, že týden předtím než došlo k výbuchu, se v areálu pohyboval značný počet kamionů. „Mnohem víc než běžně,“ uvedla. „Tak se válčí na Donbase, musí něco používat. V Sýrii se válčí, všude se válčí,“ nadhodil muž, který video točil.

Nyní dokonce dnes už víme o zvláštním chování majitele společnosti Imex Group Petra Bernatíka. Majitel dal den před výbuchem nečekaně volno brigádníkům a do skladu pak přijel sám bez doprovodu. Upozornil na to Radiožurnál.  Přitom v polovině října 2014 bylo ve vrbětickém skladu rušno. Firma Imex group připravovala výbušniny k převozu. 15. října však přišel nečekaný pokyn, aby si všichni brigádníci vzali volno. Opět otázka zní: Cui bono?

 

 Je zajímavé, že vyšetřovací stopa je údajně jenom jedna: stále více lidí se totiž pod výroky ironických poznámek ptá, zda za sebou BIS, potažmo Česká republika nezametá stopy, protože BIS o všem musela vědět a dokonce (viz výše důkaz) to tenkrát Bohuslav Sobotka u Václava Moravce bezelstně prozradil.

Takže petice je na místě a navíc by měl Babiš dát národu důkaz, že vyhoštění ruských občanů je založeno na důkazech zločinu a nikoliv zametání stop, kam prapodivé zásoby zbraní proudily, komu byly prodávány a zda výbuch neměl SKUTEČNÉ DŮKAZY svést na Rusko!

 P.S. A všimněte si, jak nyní každého, kdo pátrá na vlastní pěst, zoufale označují za dezinformátora a protibruselského prokremelského Putinova živla...

 

 Petice

Petice za vyšetření případu Vrbětic