Pokud jsou to informace relevantní, tak zpráva je to velmi skvělá. Jurečka bojuje proti dotacím. U druhých. A co udělal sám? (Mimo udávání za příspěvky na internetu za křesťany KDU-ČSL?)

 

Jurečka převedl farmu na manželku, ta pobírá eurodotace na plochu dál

Psal se rok 2017 a řešilo se, kdo je větší podvodník. Zda Jurečka, nebo Babiš. A zatímco Jurečka údajný podfuk provedl převedením na manželku, se kterou vesele plodí děti (pět), Babiš to převedl do svěřeneckého fondu, tak jaká je odpověď udavače Jurečky?

 

Jsou malá firma a zelenou naftu prý už nebere, je křesťan...

„Mám se podle vás chovat jak Řebíček? Nebo jako Jurečka, který pole převedl na manželku a tváří se, že mu nepatří!“ rozčiloval se Babiš při schvalování zákona v narážce na dřívějšího ministra dopravy a současného ministra zemědělství.

Jurečka vidí rozdíl  

„Agrofert má 130 tisíc hektarů půdy a z toho 110 tisíc jich má v nájmu. Dotace dostává ten, kdo hospodaří, ale ten musí zaplatit tomu, kdo vlastní. Jestliže Agrofert má nejvíce hektarů v nájmu, má i nejvíce dotací, ale za půdu zaplatí ročně 350 miliónů korun, což je podstatně víc než polovina těch dotací,“ uvedl dále Babiš.

Jurečka vidí ve svém a Babišově podnikání rozdíl. „Rozdíl je v tom, že manželky firma nebere investiční pobídky a dotace, a to je rozdíl stovek miliónů korun oproti Agrofertu,“ řekl Právu. Jurečka tvrdí, že do řízení firmy své manželce nemluví. Administrativu si prý zvládá udělat i při pěti dětech sama.

S obděláváním polí pomáhá celá rodina. „O víkendu také sednu za traktor nebo kombajn, je to relax,“ řekl Právu.

A to Jurečka pracuje 24 hodin denně pro občany této země jako poslanec a ještě plodí děti. Zda je rozdíl mezi malým a velkým podvodem je na každém čtenáři. Dle dostupných veřejných informací Babiš nebere za práci pro stát žádné peníze, Jurečka svých 100 tisíc prý bere včetně dalších pašalíků. A mlaská a mlaská.

Tak kdo je morálně výš?

 

Odkazy

Jurečka převedl farmu na manželku, ta pobírá eurodotace na plochu dál

Marian Jurečka podá trestní oznámení za rasistický komentář u fotky