Skrytá Pravda

 

Když Václav Klaus lidem v devadesátých létech říkal, pracujte a předeběhneme Evropu, tak lidé nevěřili. A už je to tady...


Volkswagen ohlásil největší propouštění v historii. Auto Škoda má největší poptávku po vozech a nestačí vyrábět. No, není to úžasné? Mnoho let lidé emigrovali do Německa za prací. Nyní se karta obrátila a předseda vlády Sobotka s Babišem mohou v Německu oznámit:
 
 Potřebujeme 20 000 odborníků do výroby, pojďte dělat k nám!
 
 
 
Ve Wolfsburgu se plánuje zrušení třicet tisíc pracovních míst (10 000 důchodového věku) do roku 2020 a ušetřit tak 3,9 miliardy dolarů. Rozhodnutí je reakcí na skandál s emisemi, kdy firma montovala do vozů software, který umožňoval podvádět při testech. Skandál firmu vyjde na miliardy dolarů.

Podle německého Handelsblattu zasáhnou úsporná opatření nejvíce Německo, na deset tisíc lidí by mělo přijít o práci v Severní a Jižní Americe. Díky snížení počtu zaměstnanců se má produktivita v německých závodech zlepšit o 25 procent. Celkem má společnost na světě 624 076 zaměstnanců, z toho v Německu 282 000.


Česká automobilka kvůli nedostatku kvalifikovaných zaměstnanců provádí nábory v Polsku i na Ukrajině.  Proč, když vzdělaní lidé jsou v Německu?

 

Autorská práva vyhrazena!

Kam mizí bohatství národů západní civilizace
 - Petr Pokorný

Tato knížečka nemá ambice stát se učebnicí nových guvernérů bank, ministrů financí či základem erudovaných ekonomů. Pouze ukazuje, jak se neskutečně změnil svět a jak se poctivý trh změnil na ráj socialistických podvodníků, kteří si říkají "moderní pravice" ze západu.

Číst dále