Jsou záhady mezi nebem a zemí... Od lepších lidí slyšíme, že Rusko je něco mezi přežíváním a hroucením. A bum ho. Světová banka tvrdí něco jiného. Jak s touto informací naložit?

 

 

Je to informace, nebo dezinformace? Pokud by to byla informace, znamenalo by to, že mainstreamová podezření jsou dezinformace. Pokud však vydává Světová banka dezinformace, co udělají tajné služby?

A pak je ještě jedna možnost: Světovou banku ovládl Putin novičok a pak by to už znamenalo, že Rusko ovládlo celý svět. Teda, tvrdí to i lepší lidé jako Člověk v tísni na školách a to je tedy hrůza.

 

Příští rok by se podle Světové banky měl hrubý domácí produkt (HDP) Ruska zvýšit o 1,6 procenta a v roce 2021 by měl růst zrychlit na 1,8 procenta. "Méně restriktivní měnová politika a zvýšené výdaje na státní projekty by měly podpořit růst," uvedl Renaud Seligmann, který je ve Světové bance oblastním šéfem pro Rusko.

Ruská centrální banka včera snížila klíčovou úrokovou sazbu na 6,25 z 6,5 procenta. Půjčování peněz letos zlevnila už popáté a podle svého dnešního sdělení zvažuje, že kvůli zpomalování inflace bude v politice snižování úroků pokračovat i v první polovině příštího roku.

"Pokud se situace bude vyvíjet v souladu se základní prognózou, ruská centrální banka zváží potřebu dalšího snížení klíčových sazeb v první polovině roku 2020," uvedla banka v dnešním prohlášení.

Banku ke kroku přiměl vývoj inflace, což je hlavní indikátor, který se svým postupem snaží držet pod kontrolou. Ta podle údajů z 9. prosince zpomalila na 3,4 procenta, a dostala se tak pod hranici čtyř procent, kterou banka stanovila několik týdnů předtím. Centrální banka dnes proto také upravila právě svůj odhad inflace. Očekává, že se inflace v závěru roku bude pohybovat mezi 2,9 až 3,2 procenta. V prvním čtvrtletí roku 2020 by se pak měla dostat pod tři procenta.

 Zajímavé na tom je, že přes sankce dokáže Rusko zvládnout přebytkový rozpočet a ještě roste. Navíc se mu obchodní válkou Číny, Evropy a USA začínají uvoilňovat rude a to je pro příští rok dobrá deviza. A rychlost výstavby, neboli ekonomické posilování v porovnání s námi můžeme snadno vidět: výstavba železnice na Brno je plánována na 30 let, a to je ještě ve hvězdách, výstavba dálnic u nás a Rusko toto staví za dva roky včetně dálnic. (Kerčský most, obchvat Ukrajiny, Petrohrad - Moskva a další lze nalézt)

Kdo se směje naposled a my bohužel jsme ti blbí posměváčci...