Tato noční blesková zpráva už byla několik měsíců, hlavně týdnů zralá na spadnutí, ale zoufalá reakce Saudské Arábie hrozí větší katastrofou, než koronavirus. Bojí se kolapsu?

 

Saúdská Arábie omezení těžby tvrdě prosazuje, Rusko se staví proti.

Saudská Arábie chce nakoupit zbraně z USA, ty potřebují nutně prodávat. Evropská centrální je v zoufalé situaci, evropská krize už je v podstatě skoro rok, a potvrzují to šílené záporné sazby. Ve čtvrtek zasedá rada ECB a určitě vyhlásí další zoufalé shazování eur z vrtulníku, neboli kvantitativní uvolňování, protože nemá kam ustoupit. A narozdíl od trapných výroků Bloombergu v roce 2015 už nyní opatrně píše, že Rusko nyní sleduje nízké ceny. Že by pan Bloomberg konečně pochopil?

 

 

Rusko přitom levnější ropou sleduje zase své vlastní zájmy. Kreml je vůči podseknutým cenám pravděpodobně o něco odolnější než jeho kolegové na Blízkém východě, připomíná agentura Bloomberg. Na příjmech z ropy není tolik závislé.

Ano, čtete dobře, to vyšlo na ekonomickém Bloombergu: Rusko už nyní není na příjmech z ropy závislé. Když jsme to psali před čtyřmi roky, BIS hlásala, že jsou to dezinformace a hoaxy! Obviní i Bloomberg? Nebo se snad omluví?

 

Rusko nakupuje dlouhodobě zlato

Situace je skutečně zoufalá pro trhy a ty se ještě musí utlumovat kvůli koronaviru.

První totální útok, devalvace rublu a totální navýšení těžby v Rusku v roce 2015 dovedlo břidličné společnosti v USA do zhroucení a těžko se vzpamatovávají dodnes.

Nyní je tento útok milimetrově přesně z Ruska načasovaný, zaútočil v okamžiku oslabení Evropy koronavirem (možná už i v USA), kdy Čína díky drakonickým opatřením zdá se je už z toho venku a Evropa úpí, navíc předlužené státy Evropy nemají kde brát.

Je to skutečně ekonomická hrozba, velmi vážná. Proč si nedovolím(e) zde na webu přesně určit cílení bylo prapodivné vyjádření, prakticky útok prezidenta Trumpa proti Wall Street, nečekané snížení sazeb FEDu a naprosté utichnutí ekonomických zpráv z Velké Británie.

Skutečně je to divné, ale prosím berte to jako (zatím) spekulaci: vypadá to, že se Velká Británie, Rusko a USA domluvily, (raději bych napsal že Rusko Británii a USA informovalo) jak se zbavit zchátralé Evropy, která v tomto systému politické ubohosti je horší než RVHP. Budeme to nyní bedlivě sledovat a jak se objeví signály, budeme informovat. Nemohu totiž pochopit hru USA. Opakuji, zatím.

 

A k výše napsanému si musíme připomenout:

7. 3.2020

  Z dosud neznámých důvodů zatkli v Saúdské Arábii tři vysoce postavené členy královské rodiny. Mezi zadrženými je také bratr korunního prince Mohameda bin Salmána. Článek Skupina stráží v maskách a černém oblečení v pátek ráno vtrhla do domů tři významných členů saúdské královské rodiny. Po nečekané razii skončili v poutech bratr korunního prince Ahmad ibn Abdul al-Azíz, bývalý korunní princ Mohamed bin Nájif a jeho příbuzný Nawaf bin Nájif. O incidentu informovaly listy New York Times a Wall Street Journal. A z 8.3. na 9.3. se zhroutily trhy s ropou a nyní se hroutí akciové.

Doplnění: Pokud Babiš udělá správně kroky, míra našeho zadlužení nám dovolí lépe manévrovat. Takže Česká republika by šílet nemusela. A zatím nevěřím vyjádření mluvčího společnosti Rosněfťu Michaila Leonťjeva, že pomáhá Saudské Arábii, byť ta část, že každá dohoda o snížení pomáhá USA obsazovat trhy má svou váhu. Tato část je sice logická, ale něco tam chybí - to přátelství či spolupráce, když Saudové spolupracují a nakupují v USA, tak s Ruskem špatně zní...

 

Související: toto byly tenkrát (rok 2015) údajně dezinformace a hoaxy

Prapodivná ruská krize. Skutečně ve všem Rusko prodělává?

Agentura Fitch snížila rating Rusk

Co se stalo Lence Zlámalové příchodem do ECHO24?

Rusko a rubl se hroutí. Má Putin na kahánku? Šokovaní experti nad rozhodnutím Bank Rossii

 A současně spustily USA a zpravodajské služby dezinformační válku 6. února 2015)