Přestaňte sakra rozhazovat peníze, které nemáte!

Žonglování s čísly, slabá koruna přepočtena na eura ve kterých je většina dluhu denominovaná přes úložky zahraničních investorů sice dává jakýsi polštář, přesto v přepočtu na HDP už dluh dosahuje téměř 80 % HDP a to není legrace.

 Je správné, že tato vláda nedostala bianco šek zrychleným způsobem a musí projít normálním čtením.

 Kdo šetří, má za tři je odvěké přísloví a proč nás vláda žene do dluhů a následně exekucí?

Paní ministryně financí Schillerová je možná dobrá právnička, ale v makroekonomice vůbec netuší, která bije. Pouze je asi Babišovi velmi loajální - takový socialistický mopslíček křížený s beránku otřes se. Že nikdy nepřipustíme politické prasárny proti Babišovi přes Brusel a máme si to vyřídit zde neznamená, že zrujnovanou ekonomiku (zbytečně a nesmyslně) máme předat díky této vládě dalším generacím. A heslo že ještě nemáme dluh jako Itálie je zločinem!

 

Přitom žádná ekonomická krize být nemusí, pokud bychom stát řídili jako řádní hospodáři!

Na "COVID krizi" spadá prakticky kolem 200 miliard, zbytek je naprostá neschopnost vlády cokoliv s rozpočtem udělat, rozhazování miliard na všechny strany, aniž se zeptá, kdo to zaplatí. Přitom je to jasné: my!

Onderka a ČSSD tvrdí, že se nic nenašetřilo, protože to zchramstli nenažraní důchodci. („Jestli se ptáte, kde jsou peníze, zeptejte se seniorů, jak jsme navyšovali důchody.“ reagoval Onderka.)

V podstatě jsme v krizi už skoro dva roky a kamuflováním umělého navyšování mezd státních zaměstnanců a tím zvýšením spotřeby stejně jako plácání o tom, že ještě nejsme předluženi jako Řecko, Itálie či USA  je zločin už z podstaty. Výsledek se totiž neobjevuje ze dne na den, ale vidíme, jak žije střední vrstva natož chudá měsíc od měsíce stále hůř a že to všude doutná šíleným průšvihem a permanentní revolucí včetně Francie! Tam už ani střední vrstva nemá na nájmy. A kdysi byla hrdá, bohatá...

 

Co je ekonomický terorismus v našich podmínkách?

Když na dálnice pošleme zahraniční firmu a zahraniční dělníky, zaplatíme jim dluhem a oni pošlou peníze domů.

Když postavíme sociální byty, uvolníme normální byty na hotely a jejich nájemci posílají peníze do zahraničí, nejlépe na Ukrajinu ukrajinským majitelům. Nebo do USA přes Airbnb.

Když zaplatíme desítkami milionů přes Člověka v tísni či primátora Hřiba miliardy na projekty europropagandy, jak je EU úžasná.

 Z Bruselu nám pošlou ročně 100 miliard,

my do Bruselu pošleme 50 miliard

a díky dalším machinacím viz toto  včetně dividend

odejde z naší republiky dalších skoro 500 miliard,

ale to prý nesmíme psát: poškozujeme tím prý kladný pohled na Evropskou unii.

(Fraška, nebo zločin?)

 

Není problém vyrobit, ale předlužená Evropská unie naše výrobky nechce. Nemá na ně peníze. Rusko nemá žádný dluh, naše výrobky by mohly jít na export ze 100%, Rusko má čím platit včetně nerostného bohatsví a opět: o tom se nesmí mluvit. Musíme Rusko nenávidět, urážet, i kdyby naši občané měli pojít hlady. Jsme zalezlí západu do zadní části těla až po kotníky. Hnus. To je ta svoboda a demokracie?

 

Vážení občané, chcete být s Evropskou unií zadlužení a chudí, nebo s Ruskem bohatí a svéprávní?

A POZOR, ABY NEBYLO ZNEUŽITO:

EKONOMICKY, NIKOLIV POLITICKY!

 

Nikdo tuto vládu nenutí, aby seškrtala důchody na 50% a stejně tak platy státních úředníků. Základem je zvedat důchody dle zákona a ani o korunu navíc, seškrtat všechny zbytné výdaje odhadované na 300 miliard, propustit minimálně 30 000 státních úředníků, na všechny platy placené státem dát moratorium včetně učitelů, justice a policistů dokud se průměrná mzda ve státním sektoru nesrovná se soukromým sektorem, z nezisku platit pouze sociální neziskové služby, nedávat státní zakázky firmám, jejichž dividendy odtékají v šíleném množství do zahraničí, z ušetřených peněz založit fond, který bude přímo spolufinancovat s evropskými dotacemi průhledně velké stavby a byty a další budeme konkretizovat, jak zastavit státní ekonomický terorismus páchaný na českém lidu.

Neboli, ani se totálně neproškrtat jako to bylo v krizi 2008 u pobaltských států, ani si myslet, že máme zvířátko "beránku otřes se". Nemáme a nikdo nikdy se dluhem nedostal k prosperitě. Itálie a Řecko budiž výstrahou. Mimochodem, na Argentinu se zapomnělo a ta je na tom ještě bídněji, zase hrozí bankrot. Na ní je krásně vidět, jak bohatý stát snadno zchudne a už se prakticky nikdy k bohatství nevrátí. Argentina míří k devátému bankrotu, věřitele žádá o tříleté odložení splátek a stav země je zoufalý. (Chce 62 procentní slevu na úrocích, pozor, na úrocích a dluh se nemenší, což představuje zhruba 38 miliard dolarů což je asi 961 miliard korun)

 

Možná závěrem napoví i další podpůrné ukazatele naší strašné krize a proč dluh nezvyšovat: například záhadně roste (asi pro život strašně důležitý) herní trh, či opět lidé zoufale hledají, kam vyrazit k moři na dovolenou a dokonce chtějí mnozí žalovat vládu, že jim dala stopku. Fakt děsivá krize země české, na kterou si máme udělat dluh půl bilionu. Jenomže pak může přijít krize skutečná!

 

 Související upozornění, abyste netvrdili o otočce, jakou udělal Soukup na Barrandově - píšeme stále stejné

200 miliard zadlužení? Nesmysl! Peněz je zatím nadbytek, neděste lidi, stačí správně hospodařit!

 Plošné zvedání platů díky státu je stejný zločin jako intervence Singera na 27 Kč za euro

2018 - A DOST! Proč nekritizujeme současnou ekonomickou zvrácenost je jasná odpověď: den D nastal až nyní.

2017 - Blíží se těžká krize: ještě nedávno se politici z Lidového domu (ČSSD) smáli, že koruna neposílí