Informační stoka.  Moravec opět tvrdil, že Česká republika je čistým příjemcem peněz, aniž by Kalousek hnul brvou. A protože Skrytá pravda nepíše pro horních 10 000, ani pro experty, kteří mají svůj speciální ekonomický slang a názvosloví, ale pro dolních 9,9 miliónů, lze napsat jednoduše: český občan je čistým, šíleným plátcem mimo Českou republiku!

Zatímco podvodník Kalousek a manipulátor Moravec s propagátory europravdy napíší: Česká republika je čistým příjemcem dotací. Cítíte v tom ten rozdíl bijící do očí?

 

 Takže o co jde a v čem je rozdíl?

Žádný, obé je pravda: Česká republika je čistým příjemcem dotací z Bruselu, ale český občan je čistým plátcem ze své práce.

 

Občanovi - dělníkovi a důchodci, včetně zaměstnanců České republiky ať už z Prahy, Čech, Moravy či Slezska je naprosto jedno, zda experti nazvou peníze dotacemi, dividendami, operačním programem se spoluúčastí či množstvím oběživa agregátem M1.

Obyčejný občan se zeptá: kolik peněz z mé kapsy jde za hranice od nás a kolik příjde z ciziny k nám celkově? A tomu se eurolháři vyhýbají jak čert kříže. Pokud totiž se jedná o jednu jedinou položku dotací z Bruselu, tak má pravdu Moravec a další manipulátoři.

Pokud se však jedná o všechny peníze proudící ven a proudící k nám v jakýchkoliv formách z práce českých občanů, jsme největšími plátci v Evropě a možná na světě. (Samozřejmě mimo vykrádání kolonií v Africe) Nejvíce nás okrádá Německo, přes které naše výrobky proudí do dalších států. Některé zdroje tvrdí, že si Německo jako překupník přidává až 30%. Cla, která jdou mimo Evropskou unii jdou také od nás do kapes Bruselu a nikdo to u Moravce pro jistotu neříká.

Pokud je Česká republika nejexportnější zemí, v podstatě se tím blokuje vývoz např. do Ruska nebo do Číny, protože tím Brusel zvedá cenu našich výrobků. O tom se mlčí, nebo píše velmi utajeně.

Každopádně z kapes českých občanů za naše hranice proudí množství, které je na grafu. A jediná položka z něj jsou "evropské dotace", které jsou pro nás zatím příznivé. Český občan však chce znát VŠECHNY PŘÍJMY A VÝDAJE!

 

 

Třeba rakouská Česká spořitelna je největším vysavačem z našich kapes, jejíž dividendy už navěky budou proudit do Rakouska. Leda, že by se Česká republika zhroutila. Byl to neuvěřitelný podvod na české občany.

A proto rakouská Česká spořitelna tak těžce brojí proti webům, které tato svinstva zveřejňují. Jsme  zlaté tele a beránku, každý rok se silně otřes.

A pak se na mnoha místech objeví nápis: za dotace EU. A už tam není, že ročně dostaneme 100 miliard, ale za hranice už nyní odchází různou formou skoro 700 miliard! (Uvidíme, co s tím COVID udělá a kdo nás vykrade nejvíc)

Neboli těmto vysavačům peněz z práce českých lidí se nehodí, abychom to popisovali srozumitelně: přece stačí, když se to napíše tabulkou, které stejně skoro nikdo nerozumí.

 

Experti to značí takto

Nabídka peněz a peněžní multiplikátory

K měření peněžní zásoby se používají měnové agregáty, které jsou obecně označovány písmeny M, L a D. Tyto agregáty se liší podle likvidnosti zahrnutých aktiv. Česká národní banka (stejně jako ECB) sleduje následující měnové agregáty:

M1 = hotovostní oběživo + jednodenní vklady - úzké peníze
M2 = M1 + termínová depozita (se splatností 2 roky a s výpovědní lhůtou 3 měsíce) - střední peníze
M3 = M2 + repo operace + akcie/podílové listy fondů peněžního trhu + dluhové cenné papíry do 2 let - široké peníze

 

Pro mne je vyloženě drásající poslouchat Kalouska: argumentačně a myšlenkově patří mezi nejchytřejší, skvěle popisující zadlužení dnešní vládou, ale geniálně dělá z lidí pitomce a uráží je manipulacemi. Klidně nechá Moravce vykládat, jací jsme vyžírkové a jak na nás EU doplácí v JEDNÉ POLOŽCE, aniž mu řekne: ty šmejde Moravče, řekni lidem, kolik celkem peněz jde z České republiky a kolik do České republiky a nevybírej si z toho jednu část, která se tobě a Bruselu hodí!

Každý, koho toto zajímá, má svolení tento text rozmnožovat. Samozřejmě s odkazem na zdroj. Je čas ukončit manipulace s lidmi, kteří se nezabývají úzce makroekonomií a europodovodníci lžou a lžou - lépe řečeno manipulují. Možná by to mělo být dáno do školních učebnic. Ta tabulka totiž bude ve druhé části také, kde se vysvětlí, jak podvodně Schillerová občanům zvedla ceny zboží a říká tomu koronavirová dotace. 

 Související

Babiši, Schillerová, nelžete o Kalouskovi! Jedna lež stíhá druhou!