A největší vrchol zločinu: Schillerová udělá šílený dluh a pak sprostě zaútočí. Já nejsem zodpovědná, ale dějiny to zhodnotí (neboli naše děti sekeru zaplatí, já jsem za vodou). Ta neskutečná drzost už hraničí morbiditou! Totální rozvrat veřejných financí je největším zločinem v celé historii České republiky!

První lež: její neustálá mantra, že je skvělá, protože máme historicky nejmenší dluh je neskutečnou podlostí. Ano, máme, ale pouze proto, že při největší operaci: transformaci ze socialismu na trh Václav Klaus držel vyrovnaný rozpočet (viz tabulka) a předal stav země ve vynikajícím stavu dle okolních států. A díky Kalouskovi, který utažením opasků udělal relativně malý dluh se  Babiš s Schillerovou mohli naparovat! Přes obrovskou krizi a pád největších světových bank jsme u nás pocítili světovou krizi jenom krátkodobě a pak nastala konjuktura až do minulého roku. „I přes vysoký meziroční nárůst státního dluhu patří skutečně Česká republika mezi jednu z nejméně zadlužených zemí Evropské unie,“ uvedlo MF. Až do minulého roku a rozvratu Schillerovou! Nyní si to svět nemyslí a pocítili jsme to bleskově: prudce nám rostou úroky. Myslí si to už jenom Schillerová!

Takže je logické, že když Schillerová udělala obrovský meziroční nárůst dluhu a stále nejsme v defautu, musely předcházející vlády předat v relativně dobrém stavu. U Klause je graf jasný a i u Kalouska, který skončil v roce 2013 je vidět, že finance konsolidoval.

A státní dluh loni stoupl o 410 miliard korun na rekordních 2,05 bilionu korun! Letošní sekera je dalších půl bilionu a prý to vydrží do půli roku! Šílené!

Ani já nemám rád Kalouska lidsky, ale čísla jsou neúprosná a Schillerová lže a podvádí. V době velké konjuktury se mělo zadlužení prudce snižovat a myslet na budoucno. Ale to by se nesměly připustit volební dárečky Schillerové a Maláčové.

A tak, aby vláda a Schillerová ukázala, jak je úžasná, stále vykládá, jaká je vůči HDP.(ZELENÁ)  Jenomže tento přepočet je pro banky a bankéře a ukazuje stav země, zatímco pro lidi je důležitá výše zadlužení v miliardách a výše splátek úroků!

Všimněte si, jak neklesá dluh faktický a červené šipky ukazují skutečný vzestup, zatímco HDP je prudký pokles a vláda lhala ukazováním ZELENÉ.

Porovnejte čísla a zelenou fantasmagorii pro občany nepodstatnou! Ale Schillerová ji stále ukazuje, aby zamlčela astronomický dluh!

 

skutečný stav zblízka: ta modrá je do prvního kvartálu. Celý rok by byl mimo web nahoře!

Druhá lež, když se smála, že Kalousek s docentkou Švihlíkovou nesouhlasí a prý z toho lidé poznají, že ona má pravdu.

Lže, opět lže nestydatě, oba dva totiž tvrdili, že je totální rozvrat financí, že šílená Schillerová už nyní zvedla mandatorní výdaje na 90% a narazila do zdi. Ten spor nebyl o rozvratu, tam jsou zajedno, ale o restruktualizaci dluhu: Kalousek chce propouštět státní úředníky a snížit jejich mzdy na výši soukromé sféry, zatímco Švihlíková chce záhadně zvýšit mzdy střední a nízké třídy a z jejích odvodů pak finance konsolidovat. Mluvila sice trochu zmateně a nevěděla, kde na to vzít, ale shoda byla jasná: rozvrat financí už nejde krátkodobě zastavit. A zatímco třetina dluhu je skutečně díky covidu, dvě třetiny cca jsou díky šílenému rozhazování a mandatorním výdajům v děsivé výši. 90% mandatorních výdajů je tragédie a to s covidem skutečně nemá nic společného.

Třetí lež: historicky poddimenzovaná policie a vláda v čele s Hamáčkem a Schillerovou to musela napravit.

Pravda je jiná: máme historicky nejvyšší počet policistů a dokonce bylo v době totalitní, které jsme říkali "profízlovaná bolševická vláda" daleko méně policistů včetně STBáků, než je dnes. Na co potřebuje Hamáček a ČSSD takové množství policistů je čirou záhadou. A to mu ještě pomáhají opět Lidové milice, které se přetransformovaly do nezisku jako Elfové či partičky proti hybridním hrozbám, protože za bolševika to vše spadalo pod propagandu KSČ. V roce 1991, kdy začal platit zákon o policii a začala se psát novodobá historie sboru, oblékalo uniformy téměř 31 000 lidí. Počet příslušníků Policie České republiky k 1. 2. 2020 - 40 226.

 

datum počet Policistů  
01.01.1990 28 649  
01.01.1991 30 961  

Nyní náborem prudce stoupá počet ke 44000. (Je pravdou, že jednou počet vylétl na 47000 a byl daleko největší v celé Evropě, možná i ve světě na milion obyvatel.) Takže jak je to s tou historií? Nebo se jednalo o historii po roce 1989, přičemž se zvedl průměrný plat policistů a v roce 2019 byl 47 423 Kč (poslední data). K tomu je nutné připočíst různé benefity, jako je šest týdnů dovolené, náborový příspěvek, ozdravné pobyty a další. A po 15 letech služby i výsluhy.

Čtvrtá lež: historicky poddimenzovaný stav školství. Ta kouzelná perlička spočívá v inkluzivním školství, kdy totálně brzdí nadané hochy a na jejich místa z pokynu "bruselské hvězdné pěchoty." jdou neinteligentní děvčata, aby se pak srovnala mzdová hladina gender. Například v Základní škole a Mateřské škole Stará Ves nad Ondřejnicí mají kantoři k ruce celkem šest asistentů pedagoga. Dohromady už jich působí v regionálním školství 24 270. Takže zvedání peněz pro školy nad celostátní průměr, dva měsíce prázdnin a jiné benefity, protože jenom někde o prázdninách poctivě pracují a učitelé jezdí na dvouměsíční brigády, aby mohli prý přežít. Dohromady bylo v roce 2019 v regionálním školství kolem 158 000 učitelů, tedy asi o 5500 víc než o tři roky dříve. Tak o jakém poddimenzování a dorovnávání Schillerová nyní mluví?

Pátá lež: Kalousek utáhl opasky a nic to nepřineslo, říká paní Schillerová. Ale ono přineslo. Právě že jsme tutu bankovní krizi přešli s relativně malým dluhem, může paní Schillerová tvrdit, že i díky Kalouskovi máme historicky nejmenší dluh a prasit se dokonalostí. Ale je to bohapustá lež!

A když Kalousek se Švihlíkovou žádal, co má připraveno na konsolidaci, otočila řeč a začala blábolit, že se Kalousek už znemožnil a má právo mlčet a jaksi nepřizná, že šílená sekera je právě proto, že ve skvělých časech neušetřila tato vláda nic. A historicky dostala do rukou nerozvrácenou zem a 90% mandatorních výdajů má s covidem společného asi tolik, co banány s raketoplánem.

A stále vyřvávala: měl jste mlčet, měl jste mlčet. Demence, nebo strach, jak rozvrátila Schillerová naši zem!

 

Finále komedie. Celé období lže Schillerová, že její zásluhou je nejmenší úrok dluhu a tak za dlouhodobé dluhy platíme málo. (A ono je to 30 let až do minulého roku) Nyní už svět tu hrůzu vidí také, zvedl úroky na 1,9%, což bude další řacha do rozpočtu z bilionu korun, a když se jí zeptali, zalapala po vzduchu a zablekotala, že to budou muset s náměstkem spočítat. Jak se toto šílené dílo mohlo dostat na ministryni financí je záhadou. A s Maláčovou nám už zbývá pouze pláč a slzy. Krev budeme cedit později, až se začnou snižovat důchody a šílený dluh platit!

Petr Pokorný

 Související

Václav Klaus je gauner a lotr: vykradl důchodový fond a ukradl 10,5 miliard dolarů

Návrat Václava Klause společně se synem do politiky? Jsme díky Klausovi vytunelovaná zem?