AIIB slaví první výročí a uvádí na trh svou agendu 2017

AIIB (Asian Infrastructure and Investment Bank – Asijská infrastrukturní a investiční banka) má pět hlavních podílníků, dohromady 57. Základní jsou Čína, následuje Rusko, Indie, Austrálie a Jižní Korea.

 

Od spuštění 16. ledna 2016, tudíž za velmi neuvěřitelně krátkou dobu už dokázala investiční banka AIIB, která spojila 57 signatářských zemí (Sobotka se rozklepal před Obamou a nepodepsal) proinvestovat projekty za 1,73 miliardy amerických dolarů. Číslo není zatím závratné. Závratná je rychlost, jak se to rozbíhá.

 

Paradoxně, zatímco USA projedly v triliónech svoji budoucnost (přepočet je na biliony) a Trump to veřejně přiznal, Čína a Rusko jdou ruku v ruce sice pomalejším tempem, ale nezadržitelně vpřed. A zatímco minulost je západní Evropa, která je sešňěrována stále víc a víc, USA možná formou akcelerace přes úplně nový styl zachytí tvrdý pád. A Asie dramaticky rozbíhá svoji budoucnost, ač si to nechce stařičká Evropa přiznat.(Rusko je nejméně zadlužený stát světa a proto nemocná  Evropa vojensky tak šílí, zatímco USA už nechtějí válčit a začít pracovat)

 

AIIB zahajuje závěrečné kolo konzultací o návrhu energetické strategie

Asijská infrastruktura investiční banka (AIIB) dnes zahájila závěrečné kolo veřejných konzultací o své strategii energetického sektoru. Zúčastněné strany se vyzývají, aby mohli předlohu strategie byl dnes zveřejněn, a předložit připomínky 6. března 2017.

Banka vyvíjí energetickou strategii sektoru, s cílem pomoci její budoucí zapojení se a investice v odvětví energetiky. Tato strategie bude v souladu s "Lean, čisté a zelené" základních hodnot Banky. V důsledku toho je strategie je vyvíjen v transparentním a spolupráce způsobem se dvěma koly veřejných konzultací.

V prvním kole konzultací banka obdržela více než 40 odpovědí od vládních agentur, soukromých společností, organizací občanské společnosti a nevládních organizací. Tyto připomínky pomáhala informovat předlohu strategie zveřejněné na dnešní diskusi.

Konečná strategie budou předloženy ke schválení představenstvu Banky ke schválení.

 

Nejhorší vláda s nejhorším premiérem ČSSD Sobotkou od roku 1989, který se drží díky tisku eur, ale budoucnost?

 

Vážený pane premiére Sobotko

Jako občanu České republiky je mi nejasný postoj ministerstva financí v čele s ministrem Babišem k Asijské rozvojové bance (AIIB).

Neuvěřitelné, jaké absurdní odpovědi se dozvídá naše veřejnost, pokusí li se zjistit, proč jsme se nepřidali jako zakladatelé Asijské banky (AIIB).