Podvod na Rusku a Putinovi, že v Sýrii nebudou umírat lidé, pokud nedá syrské vládě kvalitní protiraketový systém, vzaly za své. Izrael, USA, Francie a Velká Británie si ze Sýrie udělaly střelnici a občas pozadu nezůstane ani Turecko. A co víc: Rusko si za to nezasloužilo pochvalu, ale další a další špinavé sankce, na kterých se musíme podílet i my!

A tak zatímco Izrael a další tři státy bombardobvaly Sýrii  mírovými bombami, Syřané začaly prchat před nálety do Evropy. Co se tady děje víme všichni. Jenom nevíme, komu to má sloužit: Izraeli, který dostává moderní zbraně a peníze z USA na zvětšení území? USA v zájmu ropy a plynu? Čas ukáže, ale lidé v Sýrii trpěli a někteří se začali v Evropě mstít.

 

A konečně řekl Putin: Dost bylo terorismu. Západ si dělá, co chce a ještě vydírá.

Rusko už v nejbližší době dodá do Sýrie zdarma baterie protiraket S-300 Favorit, které mají chránit hlavní město Damašek a syrská vojenská letiště. Napsal to dnes ruský list Kommersant s odkazem na své armádní a diplomatické zdroje. O dodávce, která má podle ruského listu hlavně politické důvody, Moskva prý už prakticky rozhodla.

Rusko informovalo o možnosti dodávek moderních protiraket po raketovém útoku USA a jejich spojenců na syrské chemické laboratoře a vojenská letiště z předminulého týdne. Moskva uzavřela kontrakt se Sýrii o dodávce systémů S-300 už v roce 2010, před několika lety ale odmítla Sýrii protirakety dodat s ohledem na naléhavé žádosti Izraele a jeho západních spojenců. Vyplacenou zálohu 400 milionů dolarů Rusko Sýrii vrátilo.

 

 

Možná, že teprve nyní si občané uvědomí pod tíhou důkazů, jak dlouho Putin ustupoval, zatímco USA, Velká Británie a Francie za spolupráce s Izraelem svět terorizovaly, než pohár přetekl. A my máme stát na straně teroristů, nebo na straně míru? Každý si své svědomí musí obhájit sám! Pravdu už lidé znají a utajit se nedá. Budeme za každou cenu bránit zabíjení a terorismus jenom proto, že jsme údajně jejich součástí?

 

A toto je skutečně obranný systém. Proti mírovým bombám USA. Paradox? A na obranu své země už má Rusko nejen na Krymu S-400, ale nejnovější obranný mobilní protivzdušný a kosmický komplex S-500 Prometheus.