Policejní operace měla proběhnout v Bádensku-Württembersku. Ale asi 200 afrických migrantů začalo demolovat policejní auta, aby v úterý zabránilo deportaci konžského muže.  Když policisté nasadili migrantovi pouta a chystali se ho odvézt na letiště, všechny tři policejní auta obklíčilo na 200 dalších migrantů a začali je demolovat, informoval německý zpravodaj serveru The Daily Mail.

 

Policie musela podle informací německé tiskové agentury v noci v pondělí zrušit akci, protože situace byla příliš nebezpečná pro tři povolaná policejní auta s policisty!  Podpora od jiných policejních složek nebyla v dohledu, protože by to trvalo několik hodin.  Migranti vyhrožovali mnohem větším násilím, pokud policisté jejich známého nepustí. Ti se báli o život natolik, že museli rozzuřenému davu vyhovět a dát se na ústup.

„Byli velmi agresivní. Vyhrožovali nám víc a víc. Byli jsme nuceni se stáhnout,“ cituje Daily Mail jednoho ze zasahujících policistů. V davu podle něj byli lidé převážně afrického vzezření.

Dokonce to došlo tak daleko, že klidně dávali ultimáta.

 

Bezpečnostní zaměstnanec jedná jako prostředník

Později se k úředníkům dostal bezpečnostní důstojník jmenovaný migranty jako prostředník s výhrůžkou: Policie musí za dva minuty odstranit pouta od 23letého Togyse, jinak by bránili násilím bránu.

Třiadvacetiletý migrant, kvůli kterému celá situace vznikla, tak stále zůstává v Německu, přestože měl být ze země vyhoštěn. Po incidentu navíc zmizel.

 

 Místopředseda Aalenské policejní velitelství Bernhard Weber: "V tak agresivní a násilné výjimečné situaci chovám ke svým kolegům jen velkou úctu, že si zachovali chladnou hlavu."

 

Vážně děkuje,  že museli policisté utéct? Nastává německá komedie, kdy migranti pronásledují policisty?

 

200 migrants in south German town prevent deportation of man to ...