Hrůzné záběry bezbranných protestujících Palestinců, jak si z nich dělá izraelská armáda zábavní park ve stylu Buffalo Billa, střílející do stáda bizonů nenechává na celém světě nikoho chladným. Někomu se ta zábava po vzoru zabijáckých počítačových her líbí, druhým běhá mráz po zádech.

 

 I protest holých rukou je prý v případě Palestiny terorismus

A v pozadí vždy výhrůžka, že každý, kdo bude protestovat, je antisemitský pochybovač holokaustu, je už skutečně za hranou. Což je jedna z velice málo věcí, kterou jde připsat Evropské unii k dobru a zrovna v tom se prezident Zeman a ministerstvo zahraničí ČR od Evropské unie distancuje a jásá stejně tak, jako nad válkou ve Vietnamu, či zabíjení v Jugoslávii. Prostě jsme silně proameričtí, i kdyby nám měli zabít babičku.

 

 

Navíc nikoho nezajímají absurdity: když děti bojovaly proti Hitlerovi či na Ukrajině proti Rusku, byly to hrdinové, kterým se vzdává čest a sláva. Když stejně staří Palestinci protestují proti okupaci Izraele, jsou to teroristé. Neměli by politici a novináři sladit noty?

Proč si nepokládáme otázky, jak je možné, že Hitler a okupace Sudet je zlo, zatímco Izrael a okupace Gazy je dobro?

A stejně tak bychom si mohli položit otázku, proč "skvělý zpravodaj České televize" Jakub Szántó stále přednáší občanům v Čechách, jaký je hrdina a jaká je to hrůza žít v Izraeli pod hrosbou palestinských radikálů, když může vysílat z Palestiny a ukazovat, jak se nemusí bát izraelských mírových vojáků. Nebo že by to byla jako vždy jenom propaganda?

Každá okupace a zabíjení při ní je terorismus a Evropská unie by se neměla bát zastrašování to vyslovit. Stejně jako byl terorismus Vietnam, Irák, Libye, Jugoslávie, Sýrie a největší hrůza je, že v tom má vždy prsty náš milující bratr: vláda a armáda USA.

 

 

Proč?

(Pozor, nemá to nic společného s migranty - tam je jednoznačně podpora maďarského premiéra Viktora Orbána)

Spojené státy zablokovaly výzvu k vyšetření smrti 58 protestujících Palestinců

 

Předešlé

  50 let okupace Palestiny a svět mlčí! Kdo řídí exodus migrantů z těchto států do Evropy?