Zoufale rukama lomící šaškové nazývající se politology, ekonomy, politickými geografy a jen Bůh ví, jaké názvy má ještě to mainstreamové stádo, by měli nastoupit do práce, kterou tak zoufale Babiš a Vladimír Dlouhý pobídkami inzerují, místo aby defilovali jak ovce a jenom bečeli a bečeli o nespravedlnosti světa, když svět jim vzal dudlík  a bábovičky.

 

Vážně jste nepochopili, co prezident Donald Trump sleduje?

(Vemte to prosím dnes jenom jako nedělní všeobecné sdělení, kterému se budeme fakticky věnovat příští týdny a měsíce. Takže o co jde?)

USA se posledních cca padesát let změnily ze suveréna dbajícího zásad trhu na socialistického molocha, propadajícího se do bídy a zadlužení. Pokud by však ti rádoby experti defilující jak ovce v České televizi a propagandistických webech měli něco v hlavách, zjistili by, že se slovní hříčkou "Amerika first" vrací do minulosti (v dobrém slova smyslu) a vrací USA do světa, ve kterém suverénně dvěstě let vedly:

 

Adam Smith - Bohatství národů

A zatímco předchozí prezidenti, především Barak Obama těžce prohrávali s Ruskem a Čínou (odmyslete si rozdílnou základnu, ale trajektorii), u Donalda Trumpa se stále více zdá, že nejlepší knihy o trhu nosí nepřetržitě v hlavě a neúprosně otáčí těžce zarezlé kormidlo zpět.  Každičký tah vypadá, jakoby obracel stránku po stránce této úžasné ekonomické knihy a pokouší se USA vrátit tam, kde jsme si jich vážili a oni mohli na sebe být hrdí. 

 

Pokud česká vláda pochopí a postaví se na tuto stranu, můžeme se rychle vyšvihnout mezi elitu. Pokud nepochopí, elita zamete s námi.

 

A ještě v rychlosti, co to znamená: samozřejmě jsou tam prvky, které jsou zločinné. Například vynucování nákupu drahého plynu z USA místo levného z Ruska, chrastění zbraněmi na hranici Ruska a pod., ale na druhou stranu je otázkou, zda stále tyto špinavosti nedělá stará administrativa, která to dělala od roku 1999 a Trump ji ještě nedokázal vyrazit (vidíme šaškárnu dennodenního napadání ze spolčení s Ruskem), nebo zda to dělá ze zoufalství zpočátku ještě Trump.

 

Ale likvidaci socialistické nerovnováhy s pobídkou na technickou výrobu excelentní úrovně a nejenom na pár technologických center - neboli to, co nás Čechy pasovalo před sto léty do špice ekonomického pelotonu. A nikoliv, co nám vnutila prašivá Evropská unie: milióny migrantů bušících do kovadlin a řidičů kamiónů se skladníky a obrovskými sklady, smradlavé ovzduší a přeplněné silnice a dálnice místo vysoce vyspělé výroby a technologie s tím spojené Navíc technologie bezúčelně visící ve vzduchu sem tam prodající západu nějaký nápad pod lidmi, jako byl Drahoš a spol. . Což přináší i to, že se musí rozpustit polovina vysokých škol a druhá polovina transformovat na centra, dodávající podnikům technické technologie.

My nepotřebujeme milión hlupáků v neziskových organizacích, politologů a politických geografů bez zodpovědnosti, ale lidi, co pracují, myslí a zvedají úroveň České republiky. A neziskový odpad až na skutečně potřebné například v LDNkách rozprášit a nastolit skutečný trh, jako opět vytváří prezident Donald Trump.

Neboli propojit se s USA, Ruskem a Čínou na nejvyšší technické úrovni a znovu vytvořit trh na přirozených základech. Protože nejotřesnější je vidět v USA, jak 10% bohatých neplatí daně, vlastnících stovky tryskáčů a kupující si pozemky na Marsu a Měsíci, zatímco předlužené USA nemají pro 90% občanů na vzdělání a zdravotnictví. A přesně toto chce zlikvidovat Trump. Proto ho část pseudoelit tak nenávidí, zatímco my mu držíme palce.