Další a další státy, pokud si mohou svobodně zvolit, se odvrací od nabídek NATO a Evropské unie a odmítají americké základny, kterými hrozí USA všude, kdo s nimi nesouhlasí.

 

Salome Zurabishvili byla zvolena jako první žena prezidentkou Gruzie

 

čtěte pozorně a  a schválně, zda vám to něco připomíná

 

Před druhým kolem  členové opozice obvinili vládu ze zastrašování voličů a tvrdili, že aktivisté vládnoucí strany napadli Vashadzeho pracovníky kampaně.

 

Její soupeř Grigol Vashadze z Aliance 11 jako blok opozičních demokratických stran, který slíbil i milost pro ex-prezidenta Michaila Saakašviliho získal se Spojenými národní hnutí (UNM) 40,48 procenta.(Saakašvili také dělal "Růžovou revolici", zahájil rozsáhlé reformy a svou zemi přimkl více k EU, NATO a Západu. Pak ho lidé vyhnali a následně ho Gruzie zbavila občanství.) A nyní Gruzie rozzuřila NATO, protože ho ve volbách odmítla a Vashadze už vyhrožuje.

 

Volby byly vnímány jako test demokratických stran jako pověření Gruzie jako Kavkazký národ, který usiluje o členství v Evropské unii a NATO.

(Ta nápadná podobnost s Kalouskovou koalicí demokratických stran je do očí bijící.)

 

Dcera uprchlíků

Zurabishvili je 66letá dcera migrantů, kteří uprchli Gruzii v roce 1921 do Paříže po záboru země Rudou armádou. I ona stejně jako její voliči říká, že Rusko není SSSR a nyní chce narovnat vztahy, nechce v Gruzii NATO, ale ani "Rudou armádu". A samozřejmě i vystudovala v Paříži, takže nemá klapky na očích.

 Grigol Vashadze už svolává do demokratické svaté války a jako opozice žádá USA o pomoc.

 

 

Salome Zurabishvili elected as Georgia's first woman president ...

https://punchng.com/salome-zurabishvili-elected-as-georgias-first-...

 A jeden ze zdrojů mimo Gruzii

Salome Zurabishvili Wins Georgia Presidential Runoff - The New York ...