Brutálně dobil a na místě zavraždil mladého muže. Z vězení ho přitom pustili pouze před pár dny. Ohavný čin otřásl městem Dobšiná, kde o život před místním pohostinstvím přišel 28-letý muž. Útočníka chytili a v úterý předvedli před soudce.

 

Štefan seděl v sobotní večer v pohostinství v Dobšiné. Útočník Ondrej prý přišel a zaklepal na okno, aby vyšel ven. Podle místních šlo o asociála, kterému nechtěli nalít zdarma a vyhodili ho z hospody. Muž to prý nesl těžce a na ulici si počkal na kamaráda, jehož napadl dřevěnou latí. Údery do hlavy mu způsobil tříštivé zlomeniny lebky a pohmožděniny mozku.

Pobuda Ondrej už pro násilnou trestnou činnost seděl a jen začátkem března ho propustili. Pár dní na to řádil ve stejném pohostinství. Přes okno vlezl do hospody a sekerou rozbil automat, ze kterého ukradl drobné.

Útočník u soudu svůj čin litoval. Tvrdil, že kamaráda nechtěl zabít, prý byl opilý a nafetovaný. Po otázce na kriminální minulost se obviněný rozplakal. Asi po půl hodině vzal soudce muže do vazby. Mohl by prý ujít, nebo pokračovat v trestné činnosti.

 

 

TVNOVINY.SK