Název nese Yandex.Station - ruský chytrý reproduktor.  Reproduktor využívá vlastní hlasovou asistentku nazvanou Alice a je schopen vyhovět až 4000 povelům typu objednání pizzy, informování o dopravě nebo hledání letenek.

 

Zatím to zní jako každý jiný chytrý reproduktor, ale Yandex.Station se v jedné věci liší – zaměřuje se i na video. Zařízení je něco mezi pomocníkem do domácnosti a multimediálním přehrávačem, protože obsahuje i HDMI výstup, díky kterému umí streamovat videa přímo do televize. I zvuk má zařízení nabízet na úrovni. Disponuje 30W subwooferem a dvěma 10W reproduktory.

Alice je postavena na pokročilých konverzačních dovednostech a pochopení kontextu, díky čemuž je schopna komunikovat s uživateli a řídit řadu úkolů, jako je kontrola počasí, dopravní situace nebo nalezení restaurace prostřednictvím služeb Yandex. V kombinaci s nedávným zveřejněním Yandex.Dialogues, inteligentní platformy dovedností pro vývojáře třetích stran Alice nabízí ještě více pomoci s více než 4 000 dovednostmi, které jsou k dispozici na startu, se službami od objednání pizzy od Papa Johna, přes cvičení s Reebokem nebo po zjištění lety společnosti S7 Airlines. Tyto dovednosti mohou zahrnovat jak chatboty, tak živé operátory zákaznických služeb, aby poskytly co nejlepší uživatelský zážitek.

Yandex.Station jde do prodeje v létě za 9 990 rublů (kolem 3 550 korun). 

Ruský inteligentní reproduktor Yandex.Station 

 

 

 

Více na: https://www.zive.cz/clanky/rusky-yandex-prisel-s-vlastnim-chytrym-reproduktorem-je-v-nem-asistentka-alice/sc-3-a-193421/default.aspx