Další mohutnou demonstraci proti extremistům a rozvracečům Evropské unie zažila dnes Bratislava. Organizátoři protestu upozornili, že tyto strany vyvolávají v Evropě nenávistné nálady a fašizují společenské vztahy.

 

„Fašistická internacionála je na vzestupu a chce se dostat k moci prostřednictvím nadcházejících eurovoleb,“ uvedli organizátoři protestu.

Prý Le Penová zastupuje malou radikální menšinu, řval do ampliónů mohutný dav před hotelem River park. Dle pozorovatelů byl tento mohutný dav, co vyřvával o malé skupince kolem Le Penové  odhadnut na 19 protestujících,  93 novinářů a fotografů.

 

 

Nebo obrovský dav novinářů a fotografů?

Zastupuje malú radikálnu menšinu

Účastníci zhromaždenia niesli transparenty ako „Neprejdú!“, „Sloboda je viac než národ“, „I love Europe“ alebo zástavy s preškrtnutou svastikou. Z reproduktorov púšťali smerom k hotelu hlasnú techno hudbu a takisto niekoľkí bubnovali. Na zhromaždení sa zúčastnili aj niektorí poslanci parlamentu, napríklad Martin Poliačik alebo Miroslav Beblavý.

 

„Pani Le Penová je protieurópska extrémistka, ktorá chcela zničiť Európsku úniu, keď to bolo populárne vo Francúzsku,“ povedal s tým, že na Slovensku nemá čo hľadať. „Zastupuje malú radikálnu menšinu,“ dodal Beblavý. V okolí hotelového komplexu je zvýšená prítomnosť policajných hliadok.

Každopádně to musel být velký dav, když se o něm zmiňují masmédia a možná večer i zaručeně neprolhaná Česká televize...