Ministerstvo zdravotnictví Ruské federace vydalo nová doporučení v oblasti boje proti koronavirům. Odborníci rozšířili seznam léčivých přípravků, které lze použít k léčbě COVID-19, uvedlo ministerstvo pro Gazeta.ru. Byly rozšířeny v závislosti na závažnosti onemocnění a režimu lékové terapie.
 

 Některá léčiva v současné době procházejí klinickými studiemi u pacientů s COVID-19. Podle informací uvedených v dokumentu byly stanoveny na základě analýzy zkušeností s léčbou pacientů se SARS spojenými s koronaviry.

„Patří mezi ně lopinavir + ritonavir, chlorquin, hydroxychlorochin a interferonové přípravky. Mezi léky, které jsou ve stadiu klinických studií u pacientů s COVID-19, lze také zaznamenat umifenovir, remdesivir, favipiravir, “uvádí se v doporučení.
 
Může někdo českým občanům vysvětlit, proč je takové divadlo s jedním americkým lékem, když Rusové ho testují také, tudíž ho mají a navíc testují další kombinace? Je pro Čechy lepší nenávidět Rusy, než s nimi spolupracovat na záchraně českých občanů? 



"Exponované části těla lékařů budou ošetřeny antiseptikem kůže." Vypláchněte ústa a krk 70% ethylalkoholem a do nosu a očí přidejte 2% roztok kyseliny borité. <...> Lékařský kontakt je doporučen pro osoby, které kontaktují pacienta, “říkají odborníci.

Lékařům se také doporučuje, aby racionálně používali osobní ochranné prostředky - například pro práci s několika pacienty používejte stejný respirátor. Od nemocnic bude rovněž požadováno, aby snížily počet lékařů v kontaktu s infikovanými lidmi a zavedly dálkové poradenství pro ty, kteří mají podezření, že mají COVID-19.

Nová verze doporučení již byla zaslána všem subjektům Ruské federace k použití v práci.

Ministerstvo zdravotnictví navíc oznámilo spuštění nejnovějšího testovacího systému pro diagnostiku koronaviru. "Nový testovací systém z analogů, které jsou v současné době na trhu k dispozici, se vyznačuje vyšší citlivostí na RNA z koronaviry - dává pozitivní výsledek s nižším obsahem virů ve vzorku," vysvětlila tisková služba novin "Gazeta.ru".

Nyní ruští odborníci plánují dělat nejméně 10 tisíc nových testů denně s následným zvýšením na 50 tisíc testů denně.
 
 
Zajímavé, že Wikipedie jeden z možných léků zná, přesto se o něm nemluví. Proč? Protože jsou ruské?

Umifenovir je léčivá látka dostupná v Rusku a Číně jako antivirotikum pod názvem Arbidol (rusky Арбидол, čínsky 阿比朵尔) jako hydrochlorid-monohydrát. Chemicky jde o vysoce substituovaný derivát indolu. Byl objeven už v roce 1974 v Sovětském svazu. V Rusku byl také testován a uveden na trh. Původně tam byl klasifikován jako imunistimulační látka. V západních zemích doposud nebyl jako léčivo schválen. Mechanismus antivirového účinku umifenoviru spočívá v inhibici virové membránové fúze. Podle klinických studií uskutečněných v Rusku je účinnost umifenoviru při léčbě chřipky srovnatelná s oseltamivirem (Tamiflu). Věrohodnost těchto studií však (PRÝ) zpochybňuje Světová zdravotnická organizace. ALE je normální zpochybnit bez testů?  Byly prokázány i účinky proti virům dalších onemicnění jako jsou hepatitida C, Ebola, HHV-8 nebo Zika. V současné době se umifenovir zkoumá i jako nadějná látka pro léčbu klíšťové encefalitidy. Nebyly zjištěny závažné vedlejší účinky, kromě alergických reakcí u citlivých jedinců a sensitizace u dětí.

A to už tam není: právě tento lék se používá jako základ kombinací na klinické studie proti koronaviru COVID-19.