Volby v Bělorusku dopadly pro současného prezidenta Lukašenka tragicky. Dostal pouhých 80% hlasů, zatímco jeho nečekaná soupeřka dostala celých 6% hlasů. Tak drtivou porážku Lukašenko nečekal a příznivci - aktivisté vítězky Svjatlany Cichanouské vyrazili do ulic.

 

 Rezignuje po prohře Lukašenko?

 Veřejnoprávní Česká televize

 

Ty obrovské fronty lidí, kteří opravdu chtěli volit, nevolili Lukašenka, hlásí v České republice Bělorus - demokrat a imigrant Vladislav Jandjuk

„V minulých volbách se hovořilo o tom, že by Lukašenko stejně zvítězil, i když možná s ne tak drtivou převahou. V těchto volbách je to ale jednoznačně jinak. Bylo to vidět už na kampani i na frontách před volebními místnostmi,“ dodává. Bělorusů, kteří si přejí odchod Lukašenka z čela země, je už dnes většina, myslí si Jandjuk. (Což je asi 6%, ale Jandjuk má asi jiné vzdělání)

 A i dle našich skvělých informátorů veřejnoprávních a majnstreamových byla Cichanouská těžkou, velice těžkou překážkou: 6% je přece těžké ohrožení Lukašenka.

 A tak stejně jako v USA, stejně jako u nás Chvilkaři, Topáci a různí Drahošové, stejně jako v Maďarsku organizují v Bělorusku ti, co totálně propadli ve volbách demonstrace, protože 6% je přece víc, než 80% a oni mají právo na vedení státu. To je ta nová demokracie 21. století. Vítězem není ten, kdo zvítězí ve volbách, ale ten, co si je v ulicích vybojuje.

 

Kdo že je ten skvělý, skvělý informátor našich špičkových, veřejnoprávních a mainstreamovývh médií Vladislav Jandjuk?

Bělorus, jehož otec byl důstojníkem NKVD a byl později popraven. Dnešní informátor udržoval kontakty se zeměmi západní Evropy a podílel se na šíření "nezávislého" zpravodajství v Bělorusku. V roce 1997 emigroval do Česka, kde získal politický azyl. Působil v běloruské sekci Člověka v tísni, dnes pracuje v oblasti informačních technologií. Je veden v "Paměti národa". Kterého, to necháme na vás...

 

Neděláme si legraci, vše výše mainstream viz foto hlásá včetně Českého rozhlasu plus, takže je to ložené, ozdrojované... A upřímně, nikdo z nás v Bělorusku nebyl, a Lukašenka mimo jména neznáme. To výše je jenom další ukázka, co nám cpe propaganda do hlav. Nic víc.

 Mimořádné bleskové doplnění: mrtvá a zavražděná  Svjatlana Cichanouská - protikandidátka Lukašenka - je nezavražděná a živá. Našla se veselá a vítězná v Litvě. Štáb Cichanouské nebylo možné podle Reuters telefonicky kontaktovat a tak zprávy, že je mrtvá, byly nepodložené. Sláva Reuters.