USA provedly preventivní počítačové útoky na kybernetické struktury v Rusku a Íránu, aby neutralizovaly „pokusy zasahovat“ do voleb, proto během voleb nedošlo téměř k žádným hackerským útokům, uvedl televizní kanál NBC.

 

„NBC News potvrdil, že americké útvary spojené s kybernetickým prostorem zahájily ofenzívu proti ruským a íránským kybernetickým strukturám, aby zajistily, že nebudou během voleb aktivní,“ řekl korespondent televizního kanálu ve Washingtonu.

Nespecifikoval zdroj informací a podrobnosti operace, ale uvedl, že v důsledku přijatých opatření „bylo v kyberprostoru, ve světě hackerů (během voleb) velmi ticho“ a „těch (pokusů o zásah) bylo velmi, velmi málo“, řekl.

V den voleb americký ministr vnitřní bezpečnosti USA Chuck Wolfe prohlásil, že nedošlo k žádným úspěšným pokusům zasahovat do voleb, a ujistil, že jeho ministerstvo a struktury pod jeho kontrolou nadále sledují bezpečnost voleb, a to i v kyberprostoru.

 

19. 9. 2018USA začnou s preventivními kyberútoky proti cizím hackerům

23. 6. 2019Spojené státy ve čtvrtek podnikly kybernetický útok proti Íránu.

18. 4. 2020 - Americký ministr zahraničí Michael Pompeo podpořil Českou republiku v boji proti hackerům. Ty podle předního českého vyšetřovatele kyberkriminality pomohlo odhalit to, že si před samotným útokem „oťukali vrátka“.
 

Zajímavá informace už jenom proto, že v USA to zveřejní, ale naše masmédia nikdy neprolhaná se o tom nezmíní a chronologii, pokud není správně nasměrovaná a diváci nejsou zpracovaní, aby věděli co si mají myslet, nezveřejní.

 

Jak si Rusko chrání nemocnice a jaderné elektrárny? A co náš BIS Koudelka a NÚKIB? Měly být naše nemocnice a jaderné elektrárny informovány?