Opakujte si: je sucho, je horko, je sucho, je horko, je sucho, kolem vás písek a velbloudi. A věřit tomu musíte: oznámili to experti... Na mezivládního panelu pro změnu klimatu (IPCC).

 

A covid už je nezajímavý, tak opět strašení: Francii hrozí výrazný nárůst průměrných teplot, vlny veder a sucha. Podle agentury AFP to vyplývá z projekce, kterou tento týden zveřejnila meteorologická služba Météo-France. Je třeba držet lidi ve střehu  a strachu.V roce 2021.

 

Ale my to už víme!

Další nová studie, kterou mají vědci amerického námořnictva představit koncem tohoto týdne, varuje, že by se to mohlo stát za pouhých 7 let. A dojatý Zelený panel zaplakal, Al Gore štěstím za Nobelovu cenu také zaplakal:

"Hluboce si té ceny vážím. Navíc mám tu čest sdílet ji s IPCC, díky čemuž má pro mě ještě větší význam," prohlásil Gore. "Má žena Tipper a já darujeme sto procent odměny Alianci pro ochranu klimatu, neziskové organizaci, která se snaží změnit veřejné mínění o klimatických změnách a o nutnosti vyřešit klimatickou krizi."

 A to pro tři časové horizonty, na roky 2050, 2070 a 2100.

Bude sucho, horko a hlad. A když ne v roce 2100, tak v roce 2200, či 2300. Počkejte si a uvidíte. Experti jsou za to dobře placení, tak to musí vědět.

Sedm let ode dneška, je to strašné, strašné, oznámil Al Gore, než dostal Nobelovu cenu.

Přednáška Nobelovy ceny, Oslo, psal se datum 10. prosince 2007.

 

Ne, není to omyl: toto vykládal pomatený (vyčůraný za miliardy) Al Gore a zelení magoři v roce 2007 - 2008: podle Al Gora bude Arktida bez ledu už do roku 2013. V roce 2020 už zde na poušti nebude žít nikdo.

 

Globální růst teplot je velmi malý, tenkrát vyhlásil Klaus v OSN

Bursík: Klaus škodí, ale projev naštěstí zmírnil
Ministr životního prostředí Martin Bursík po Klausově projevu zopakoval svůj názor, že prezident oslabil autoritu republiky.

Klaus si podle něj ale uvědomil, že je mezi světovými státníky osamocen a svůj projev nakonec zmírnil. Škody, které Klaus způsobil, proto možná nebudou tak velké, míní Bursík.

Paroubek: Není to odvážné, ale hloupé
Bursíka podpořil i Jiří Paroubek. Stejně jako šéf zelených i předseda ČSSD Klause kritizoval už před projevem.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/globalni-rust-teplot-je-velmi-maly-vyhlasil-klaus-v-osn.A070924_115841_zahranicni_ad

Je rok 2021, na mnoha místech mrzne až praští a Nobelova cena si klepe na hlavu: upadla na znak. Ale Al Gore a Zelený panel Nobelovu cenu a peníze nevrátí. Přece musíme počkat do roku 2300...