„Já bych si přál, aby za tohle Ondráček visel,“ napsal 15. května veřejně Novotný. Svůj názor během dne ještě zopakoval. „A držte hubu, že někomu přeji smrt. Přeji, ale za tohle býval polní soud a rovnou kulka. Zm*d.“

 

I vrah prezidenta Zemana je nevinný. Také z ODS. Podříznout ho jako svini a vykrvit je v demokratickém Islámském státě běžnou praxí. Asi...

Možná mnohé překvapím: já souhlasím.

Morálně je to za čárou a takový člověk by měl být vykopnut ze všech veřejných funkcí a měl by jim být zakázán přísun k úvěrům mimo osobních třeba na byt, ale trestně právně souhlasím.

Ten justiční zločin je jinde: tyto rozsudky zprošťují viny, zatímco ten, co toto řekne o Jourové či dalších zástupcích pseudodemokracie, dostane dva roky podmínky. I tři. A to je ten zločin justiční. Jednodušší člověk, který zvedl ruku s cigaretou byl europeiskou špínou nabonzován a dokonce vyhodnocen jako šiřitel nacismu a Hitlera a dostal trest. Prý to vyhodnotil nějaký soudní expert a lidskoprávní organizace.

I jiní, co na facebooku svým výkřikem vyhrožovali dostávají podmínečné tresty. Jsou vinní. Vyhrožují prý nesprávným lidem. I Mašín není vrah, který dokonce vraždil, ale hrdina, co morálně zabil civilistu.  Těm správným veřejnost smí udělat cokoliv a justice je slepá. Zabít Ondráčka, či podříznout a vykrvit prezidenta Zemana se smí. A toto já ostře odmítám. To potom měla pravdu dnešní ministryně o justiční mafii: soudí dle kámoši kámošům a nikoliv dle vah paní Justicie. A Jourová do tohoto zločinu nutí i sociální sítě a facebook.

 

Pravdou ale je, že rozsudek vraha prezidenta Zemana o osvobození je nepravomocný. Zatím.