Vážený pane premiére                                                                                                                                    

 

Jsem majitelem webu Skrytá Pravda, který jste osočil z dezinformací o vakcinaci, škodlivosti vakcíny proti Covid-19 a dokonce z útoků proti vakcínám. Rovnou napíši, je to lež a nic se nezakládá na pravdě.

Protože vím, že nemáte šanci číst námitky počínaje různými bláboly a konče urážkami mnohdy zákeřného charakteru vůči Vám a které ostře odsuzuji, někdo pro vás dělá svodky a vy to pouze citujete, podávám dodatečné osobní (ale současně veřejně otevřené) vysvětlení.

A v tomto případě prosím, abyste udělal výjimku a pár minut (asi tři) věnoval této závažné „nesmyslnosti“ nebo podvodu na veřejném mínění činěném. Možná Vám to dá více, než desítky zmanipulovaných svodek Vrábela.

Nejdříve ve zkratce:

  1. Nejsem proti očkování, naopak se rozčiluji, když k nám do ČR přicházejí neproočkovaní.
  2. Nejsem proti AstraZeneca, ale proti NEPOSUDKU i vakcíny SPUTNIK V a dalších a v nemožnosti předložit veřejnosti nejlepší neideologickou vakcínu. Proto se snažím najít i informace o ní. Domnívám se, že vláda má dostat nabídky a svým občanům předložit NEJLEPŠÍ vakcínu, nikoliv vnucenou!
  3. Žádost o ověření NEZÁRUKY vyřčené manažerem Ruudem Dobberem z AstraZeneca a podepsané Bruselem zveřejněné v Reuters, protože to nahání strach je snad přirozeným pudem zdravého člověka: proto kampaň přece nesmí být o vnucování, ale o jasném rozptýlení obav.
  4. Přímo na stránce MZČR je onen inkriminovaný text, kdy pan Vrábel sám sebe vyvrací slovíčkem údajně a pak dá odkaz na autentické vyjádření z AstraZeneca, kde je to z Reuters vysloveno!
  5. Jsou naše zdraví a životy dány do rukou politických ideologů, místo aby se prověřily VŠECHNY vakcíny světa a ta nejlepší byla pro Českou republiku nakoupena? Navíc, když mnozí odborníci (nikoliv politici) tvrdí, že nakoupené pro nás jsou méně odzkoušené, protože složení je jiné a nikdo nám to nevysvětlil?

Vážený pane premiére, jsem přibližně ve Vašem věku (jste o šest dní starší) a i já mám o své milé strach. A pokud se dočtu o vyvázání firmy, která chce očkovat ze záruk, že nebude zodpovídat za případné poškození, mám být v klidu?

A zde dávám autentický překlad, který jste dle přípravy pana Vrábela označil za vymyšlený, lež a dezinformaci:

-----------------------------------------------------------

Zpráva odhalila, že společnosti AstraZeneca byla poskytnuta ochrana před budoucími nároky na odpovědnost za výrobek související s kandidátem na vakcínu COVID-19. Podle vedoucího pracovníka, který hovořil s agenturou Reuters , společnost uzavřela tuto dohodu s většinou zemí, kde uzavřela smlouvy o dodávkách.

"Jedná se o jedinečnou situaci, kdy my jako společnost jednoduše nemůžeme riskovat, pokud za ... čtyři roky bude mít vakcína vedlejší účinky," uvedl Ruud Dobber, člen vrcholového výkonného týmu AstraZeneca, jak citovala agentura Reuters . "Ve smlouvách, které máme uzavřené, žádáme o odškodnění." Pro většinu zemí je přijatelné vzít na sebe toto riziko, protože je to v jejich národním zájmu. “

Co je na tom za dezinformaci, když to skutečně řekl? Orwell 1984?

-------------------------------------------------------------

Pokud tuto informaci kdokoliv získá, občanskou povinností je na to upozornit a nikoliv zamlčet. Nebylo by poprvé, že se musí nevyzkoušený lék či vakcína stáhnout z trhu, protože se rodily pak poškozené děti a pod..

Pokud tyto posudky ministr či premiér udělá a dá záruku, budu první, kdo (nějakou, ale kvalitní, nejlepší ze všech) vakcínu bude propagovat. Tudíž opakuji: nejsem PROTI VAKCINACI, ale proti NEZÁRUCE výrobce za odpovědnost. Není to obrovský rozdíl? Vážně jste tyto podklady dostal nezmanipulovaně a pravdivě? Četl jste odkazy pana Vrábela, který si sám sobě protiřečí na stránce MZČR? Všichni moji známí a příbuzní včetně manželky a dětí dosvědčí, že jsem NIKDY, skutečně NIKDY nebyl proti vakcinaci, tak kde bere Váš nějaký rádce mě takto lživě osočit? Pokud jsem v nějakém článku nějaké slovíčko napsal necitlivě, neudělá mi problém se za ně veřejně a rád omluvit. Ale odmítám, aby mě kdokoliv nařkl z dezinformací, když mohu kdykoliv doložit, že lže. Na západ jsem se dostal až v roce 1990, protože i tenkrát jsem nevěřil masívní propagandě a žádal jsem důkazy. Můžete mi prosím říct, co je na kritice, že nám nejsou dávány důkazy a musíme vše dohledávat, i dnes špatného? Vynechejme prosím slovník, i Vy nemluvíte spisovně a decentně. Každý máme svůj. Možná jsem to mohl napsat jemněji.

A prosím, hrajte s námi čistou hru: vydíráním lidi nepřesvědčíte! (MZČR)

Mimochodem: lze dohledat, jak se vytahoval americký USA velvyslanec Norman L.Eisen, že nás obral o miliardy (5 miliard) díky zablokování aukcí. A na závěr lidsky upřímně: kašlu na USA nebo Rusko. Chci pro naši zem, Českou republiku a své potomky to nejlepší, co existuje a odmítám politické hrátky. A věřím, že v očích lidí a mých potomků to na závadu není. Může to slušný člověk odsoudit? A také proto jsem Vám držel palce, aby do politických hrátek nezatahovali Vaši rodinu. Pro mě je to morální zákon a kánon: rodina a vlast!

Proto Vás prosím o zamyšlení, jak s touto Vám předloženou dezinformací naložit.

Přeji příjemný den

Petr Pokorný

(Dopis byl odeslán osobně panu Babišovi na vládu)

 

P.S. Z Ruska nejsem ani řízen, ani placen, jak někteří „vyšší“ hlupáci naznačují, paradoxně ani rusky skoro neumím a nechávám si překládat. A už vůbec nejsem nikým řízen, názory na mé texty si vyhledávám a formuluji sám! Tudíž není Vám divné, že malý ( i když s dvacetiletou tradicí jako skoro žádný) web může ohrozit dle Vašich podkladů rádců vakcinování v České republice, Evropě a snad i na půlce světa? Mimochodem roušky já, manželka i celá rodina nosíme. Logiku nechám na Vás.

 

 Související

Neuvěřitelné: jeden z nejlepších českých epidemiologů Prof. MUDr. Jiří Beran, CSc. je také dezinformátorem! To už je zvěrstvo!

Pane Babiši: toto o vakcíně AstraZeneca pro Reuters je dezinformace? Kdo vlastně lže?

Za případnou smrt či poškození po vakcíně AstraZeneca si zodpovědnost nesu sám, a nikoliv výrobce? To snad ne!