Mediální agentura Médea obhospodařuje reklamní rozpočet ve výši tři miliardy korun ročně. Agentura funguje jako zprostředkovatel při zadávání reklamy mezi firmami a médii.

 

Soukup ji převzal koncem 90. let a vybudoval z ní jednoho z hlavních hráčů na českém trhu. Většinovým majitelem agentury je skrze společnost Rainbow Wisdom Investment čínská společnost CITIC, druhým akcionářem je Jaromír Soukup.

Soud zahájil insolvenční řízení proti mediální agentuře Médea, jejímž menšinovým vlastníkem je podnikatel Jaromír Soukup. Soudce tak rozhodl ve středu na návrh společnosti Lipian Trade.

Proč je to zajímavé? Možná vás napadne, že se jedná o Jaromíra Soukupa, který se zdál být nadějí mezi stupidní, probruselskou propagandou a pak se schlíple zařadil do jednotného šiku probruselských kývačů. Nic takového: zvrácené na tom je, že naše justice zahájí insolvenční řízení na firmu s rozpočtem tří miliard, ač se jedná o nějakou zapadlou složenku do časopisu Harmonie za přibližně 16 tisíc korun!! Je to normální?

Návrh měla podat společnost Lipian Trade, které pohledávku postoupila společnost Muzikus.

A po včerejším zvěrstvu Ústavního soudu v čele s Rychetským: divíte se, že je tady takový bordel a že stačí jedna opomenutá pidipohledávka, aby šmejdi začali vydírat a pak žádali výpalné? To soudci nevidí, aby iniciovali zaražení této špíny? Vlastně proč, jich se to netýká.

Ale jak se má bránit obyčejný člověk, když si tito šmejdi mohou vyskakovat i na velké firmy a vydírat?

 

Samozřejmě kdyby se jednalo o pohledávku, kterou by se bohatý snažil nezaplatit, tak námitka žádná. Ale o tomto nikdo nevěděl,  protože to někde dle informací údajně pouze zapadlo.  Každopádně soudce si nevyžádal stanovisko dlužníka a hned pálí od boku. Kdo je vlastně ten hlavní šikanózní? Není to ten soudce, který má nejdříve znát fakta, než začne jednat? Logika a selský rozum to tak vidí...