Předseda Senátu Miloš Vystrčil zahájil výrobu respirátorů na darované lince z čínského Taiwanu. Proč takové divadlo nedělá u českých strojů a výrobků?

 

Ve čtvrtek 11. března 2021 se předseda Senátu Miloš Vystrčil zúčastnil online setkání u příležitosti slavnostního zahájení provozu výrobní linky na respirátory, kterou čínský Taiwan daroval České republice v návaznosti na návštěvu české senátní delegace v loňském roce.

„Otevřeně říkám, že dar taiwanských linek má pro nás velký význam, ale to, čeho jsme spolu s Taiwanem dosáhli, je mnohem významnější,“ řekl v úvodu setkání předseda Senátu Miloš Vystrčil. „Podpořili jsme svojí návštěvou čínskou demokratickou zemi a lid, který chce žít svobodně. Dokázali jsme sami sobě, že jsme suverénní, svébytní a že se neskloníme ani před tím, kdo vypadá, že je silnější a mocnější. A ukázali jsme si, že jsme schopni spolupracovat v mnoha směrech a v mnoha oborech, v oblasti vědy a výzkumu, vzdělávání, kultury a samozřejmě i hospodářské oblasti,“ dodal.

Divné je, že stále tento hrdina nechápe, že Katalánsko je španělské, Taiwan čínský, nebo. Nebo je hrdina pouze tam, kde se mu nic nestane a jinak je zbabělec? Protože by si asi nadělal do kalhot a tihle zbabělci se dokáží prolamovat pouze tam, kde se bát nemusí a jinak nevystrčí ani zadnici. Před Bruselem se rovnou pokálí.

 

 Jak to, že Vystrčil nedělá stejnou reklamu nečínským ČESKÝM strojům a respirátorům?

Až osmdesát respirátorů s nanovlákny za minutu. Zlínská firma Spur má novou linku, spolupracuje s univerzitou

24. červen 2020

Zlínská společnost Spur spustila novou automatizovanou linku na výrobu respirátorů třídy FFP2. Investovala do ní přes sedm milionů korun. Respirátory SpurTex obsahují vrstvu nanovlákna, firma již od začátku epidemie koronaviru vyrábí roušky z nanotextilie, dosud jich vyrobila asi 1,3 milionu. Dodala je zejména ministerstvu vnitra a také Zlínskému kraji. "Technická kapacita linky je 60 až 80 kusů respirátorů za minutu, za měsíc pak chceme vyrábět až dva miliony kusů," uvedl Dudák. Až firma spustí druhou linku, kapacita bude přes čtyři miliony respirátorů.

A najednou Vystrčilovo divadlo se stroji z čínského Taiwanu.

 

Ono to má svoji logiku

Předseda Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví Viktor Pokorný.

Respirátory jako miliardový byznys

Zatímco vloni na jaře jakékoli ochranné pomůcky chyběly a celé Česko šilo a nosilo látkové roušky, teď je situace podstatně jiná. Tuzemský průmysl je schopen podle odhadů vyrobit až 50 milionů kusů respirátorů měsíčně, řada firem spustila nové linky. Za co teď bojují nejvíc, jsou podle jejich slov férové podmínky, nikoli země původu.

Je víc politika, než Česká republika, pane senátore Vystrčile? S českými stroji takovou propagandu neděláte! Nebo o ní lid a svět neví.

Info - KDO TO VÍ? Vystrčile, kdo to ví?

Česká firma vyvinula první nanovlákenný respirátor FFP3 na světě