Když politik ODS chtěl podříznout a vykrvit prezidenta, tak prý se nic nestalo. Dokonce to tvrdí někteří z justice. Když jamajský vrah úmyslně prošlápl špuntama čelo bílého českého brankáře, Moláček se tomu nejspíš směje a pronásleduje rozzuřené. Co kdyby to byl jeho syn?

 

Jan Moláček

Jan Moláček

Jamajčan na to má asi právo, tmavé pleti se ubližuje, takže úmyslné proražení lebky špuntama bílému brankáři povoleno.

Představte si, že by měl Moláček syna a tomu by černý Jamajčan úmyslně ocelovými špunty prošlápl čelo, či zlikvidoval zrak. A DeníkN a Jan Moláček by se zasmál: no a co, když je můj syn chcípáček Moláček a šlapák špuntama nevydržel, tak zhebnul.

Je to hnusná přetvářka pana Moláčka, nebo je mu vlastní potomek ukradený? Proboha, je toto ještě civilizace?

 

 Komentář Jana Moláčka: 

S benevolencí vůči rasismu Česko dříve či později tvrdě narazí

Ukazuje se, že jediné, co může Česko donutit brát rasismus vážně, je tlak ze zahraničí. Připravme se na něj, český a západní přístup k rovnosti všech lidí nejsou slučitelné.

A ohrožení života mladého kluka - českého brankáře ho nezajímá?

 

Hlavně aby před smrtí černému Jamajčanovi rasisticky nevynadal. To bych snad spáchal sebevraždu. Je to normální? Vážně je to normální, aby vražda slušného kluka - brankáře Slavie přešla mlčením, jako podříznutí a vykrvění prezidenta Zemana, zatímco možný špinavý výmysl možná připravený zločinným trenérem, protože ho s tímto teroristickým úmyslem na hříště posla, zůstane bez exemplárního trestu.

Je  mezinárodně uznávané pravdilo: Z hlediska vyššího principu mravního vražda na tyranu není zločinem.

Pokud kdokololiv jakékoliv barvy pleti jde s úmyslem týrat, či dokonce vraždit, je adekvátní trestat toho, kdo přirozeně vypustí emoce v nejvyšší kategorii na obranu vražděného?

Ten Jamajčan měl být hned po zápase zatčen. Pak by Hooligans neměli právo cokoliv vyslovit, aniž by si nekoledovali o trest. A zaměňovat příčinu a důsledek je stejný zločin, jako zamýšlená vražda.

 

Luděk Mádl

Že Rangers hráli jako řezníci, je věc naprosto nesporná. Intenzita jejich hrubosti a nevybíravosti vysoce překročila všechny normy. Dokonce i ty skotské, které jsou ve srovnání se zbytkem světa stále trochu ostřejší. Ale opravdu ne o tolik.

„Hrajte tak, ať je to bolí.“ Řekl to svým hráčům před utkáním se Slavií? Podle toho, co jsme na hřišti viděli, s vysokou mírou pravděpodobnosti ano. Na mysl se ale vtírá otázka, zda Gerrard nezašel ještě dál.

Za stavu 0:1 potřebují domácí přinejmenším vyrovnat, aby dostali zápas alespoň do prodloužení. V 55. minutě sahá Gerrard ke svému prvnímu střídání, na hřiště jde Kemar Roofe. Uplyne zhruba pět minut – a špunty Roofeho kopačky se v likvidačním kopu agresivně opřou o lebku slávistického brankáře Ondřeje Koláře. Jde o skutek, který se naprosto vymyká tomu, co ve fotbale běžně vídáme. Kdo to viděl, těžko se někdy zbaví podezření, že Roofe musel naprosto přesně vědět, co dělá. Že chtěl Koláře napadnout, zranit, vyřadit z boje. Je mi líto, ale tak se mi to bohužel rýsuje.

 

Ještě jednou: představte si, že chlapec či mladý muž v brance by byl váš syn. Že by Jamajčan prošlápl a zlomil lebku vašemu synovi.  A pak by šmejdi neřešili stav vašeho syna, ale že Jamajčan dostal vynadáno. I třeba sprostě. A ještě by to psal veřejně Jan Moláček.

Udrželi byste nervy na uzdě?

Jsme ještě v civilizaci, nebo se do Evropy dostal zákon džungle?

 

P.S. Pokud Hooligans přešli z nadávek do nějakých brutálních akcí nevím, a nechť to prošetří policie. Ale až po zatčení jamajského fotbalisty, který chtěl našeho brankáře těžce zranit, či dokonce dostal snad povolení ho zabít! A foto je jasným důkazem. V žádné civilizaci by si to neměl dovolit. A ve Skotsku...?