Pořad s neutrálním názvem 168 hodin se pod režií ČT i díky moderátorce Noře Fridrichové zapsal jako zcela neobjektivní publicistika. V neděli 14.3.2021 si Fridrichová vzala na paškál očkování.

 

Publicistika ČT1 má v neděli dva pořady – polední Otázky Václava Moravce a večerní 168 hodin. Oba pořady „vynikají“ dlouhodobou a setrvalou kritikou vlády, nyní tedy vlády Andreje Babiše. Ne, že by nebylo co kritizovat. Potíž je ale v tom, že se hledají často až malicherné otázky, na kterých si moderátoři Moravec a Fridrichová brousí svůj ostrovtip.

V neděli 14.3.2021 předvedla Fridrichová zase jeden ze svých „sólokaprů“. Zaměřila se tentokrát na „chaos“ v očkování a v pořadu vystoupil i host, který tvrdil, že nechápe, jak lze, tak „jednoduchou věc“ jako očkování, zbabrat. Za zmínku možná stojí, že byl tento pořad odvysílán na konci týdne, kdy se na české podmínky začalo masivně očkovat a podařilo se za den naočkovat i přes 40 tisíc osob. Tento údaj převedený na USA by znamenal přes 1,2 milionů osob za den. Milion osob denně si jako svůj cíl pro očkování stanovila administrativa Joea Bidena. Fakticky již tedy očkujeme alikvotně Spojeným státům.

Velká “diskuse“ se zejména ze strany pirátů vedla o „vakcínách, které leží ladem“. Argumentuje se skladovými zásobami ve výši čtvrt milionu vakcín. Pan doktor a primátor Zdeněk Hřib ale jenom kalí vodu. Vždyť „vakcíny ladem“ jsou v případě očkování současnou rychlostí zásobou na pět dní! Je vidět, že v politice se hodí kdejaká špína, aby to chytrák jako Hřib prezentoval.

Nicméně, také bych si dokázal představit rychlost očkování na úrovni sto tisíc osob denně. Za měsíc bychom měli proočkovánu třetinu populace a za dva měsíce asi 60 %, což by už mělo podle virologů významně ovlivnit šíření viru. V květnu bychom se tak při rychlosti ala Izrael mohli dopracovat stavu, kdy by se česká společnost mohla vrátit k relativnímu normálu. Bohužel, to je ale jenom teorie. Dodávky vakcín pro EU váznou a údajně se podle rakouského kancléře Sebastiana Kurze s vakcínami „kšeftuje“ v rámci EU.

Objektivní popis problému ale od Fridrichové a jejích kolegů v redakci ČT neuslyšíme. Nikdy by tato dáma neprohlásila, že za pomalost očkování může selhání vakcinační politiky EU. Dokolečka ale bude brojit proti ruským a čínským vakcínám, které nemají evropský certifikát. Možná si ani nevšimla, že už se jedna německá společnost dohodla s Ruskem, že bude Sputnik V vyrábět v Německu.

Kýbly špíny na vládní politiku Fridrichová nešetří. Nezbývá mi než takovou publicistiku, neobjektivní a zavádějící, tvrdě odmítnout. Fridrichová potřebuje vystřídat jako sůl a podobně i Moravec.

 

 Dovětek SP: dnes je 4.4.2021 a lze označit výroky Fridrichové a Piráta Hřiba za totální dezinformaci. Jak to dopadlo s vakcínami v Bruselu víme dnes už všichni. Myslíte, že se Fridrichová omluví a skončí? Nevěřte na duchy...

 Doplnění: pod štítkem "zpětná reflexe" budeme ukazovat, jak se zpětně špinavé osočení veřejnoprávní propagandou a mediálními řetězci z dezinformací stává po čase informací. Je zajímavé, že špína trollování například v pořadu 168 hodin stále prochází a nic se neděje. Vážně jsou mediálně neprůstřelní?