Všechna hlášení jsou pouhými podezřeními, nikoliv prokázanými nežádoucími účinky vakcín, je v úvodu napsáno na webu SÚKLu. Počet úmrtí - 36, počet nežádoucích reakcí: 2736. V počtu úmrtí jsou zahrnuty i případy úmrtí na infekci virem SARS-CoV-2, který způsobuje onemocnění COVID-19, ke kterým došlo po aplikaci první nebo druhé dávky vakcíny.

 

Z toho vyjímáme nejzávažnější podezření

Příznaky svědčící pro ovlivnění ledvin a močových cest

Např. bolest močového měchýře, zánět močových cest, časté močení, bolest ledviny, močová inkontinence

25

Příznaky svědčící pro ovlivnění reprodukčního systému nebo prsu

Např. gynekologické krvácení mimo menstruaci, nepravidelná menstruace, bolest prsu, otok prsu

21

Příznaky svědčící pro ovlivnění jater a žlučových cest

Např. Abnormální jaterní funkce

2

Celkový počet úmrtí, která byla nahlášena jako důsledek podezření na nežádoucí účinek vakcín proti COVID-19 a odeslána do databáze EudraVigilance

    36 

 Připomínáme, že žádná vakcína proti jakémukoli onemocnění před ním nechrání stoprocentně, tedy ani vakcíny proti COVID-19 neposkytují absolutní ochranu před infekcí SARS-CoV-2. Počet kolapsů a omdlení nelze zjistit, je to zahrnuto s jinými pod počtem 144.

Tolik z webu SÚKLu.

 

 Slovensko

Z celkového počtu 3050 hlásení je 134 závažných, čo predstavuje 4,4 percenta hlásení. Na svojej stránke to uviedol ŠÚKL.

Medzi najčastejšie hlásené závažné nežiaduce účinky patrili pretrvávajúci zvýšený krvný tlak, a to najmä u pacientov liečených na hypertenziu. Ďalšími tiež boli prekolapsový stav, kolaps, trombóza, alergické reakcie, dočasná paralýza či krátkodobá strata vedomia.

(Je zajímavé, že Slovensko je poloviční, ale má víc hlášených závažných hlášení po očkování, než Česká republika)

 

Šílená Čína

zatímco Evropa a USA se potácejí v pocovidovém děsivém zadlužování a ekonomické hrůzy přebíjejí prognozy, Čína se rozjela jak šílená. Průmyslová výroba v Číně se v lednu a v únoru zvýšila meziročně o 35,1 procenta po růstu o 7,3 procenta v prosinci. Tempo růstu bylo vyšší, než čekali analytici díky silnému výkonu zpracovatelského sektoru. Čísla ukazují, že čínská ekonomika výrazně oživuje, uvedla agentura Reuters.

Další dnešní údaje z Číny ukázaly, že maloobchodní tržby za leden a únor stouply o 33,8 procenta, rovněž více než čekali analytici. Ve stejném období loni se naopak tržby snížily o 20,5 procenta. Investice do základního jmění pak vzrostly o 35 procent, zde však analytici čekali růst až 40 procent.

Čína byla v loňském roce jedinou velkou ekonomikou, které se podařilo vykázat ekonomický růst. Hrubý domácí produkt (HDP) se zvýšil o 2,3 procenta. Pro letošní rok vláda stanovila jako cíl růst nad šesti procenty.

Když se prezident Zeman vrátil z Pekingu a vyslovil tezi, že bychom se měli v Číně učit,  zdálo se, že opozice v čele s Piráty a ODS chytne duševní kolaps. Možná by nebylo marné ubrat ze své tupé pýchy, které předchází pád.

 

Americká ekonomika loni spadla o 3,5 %, výhled není příliš optimistický

Výhled na první měsíce letošního roku není příliš optimistický. Objevují se totiž další případy nákazy koronavirem a začínají se šířit nové mutace viru. "V prvním čtvrtletí roku 2021 bude růst patrně velmi slabý, v přepočtu na celý rok nižší než procento," odhaduje hlavní ekonom PNC Financial Services Gus Faucher.

 

Odejde Německo z EU dříve než Česká republika?

Pro tupé Piráty, Vystrčily a senátory Fischery: to neznamená, že se Němci odstěhují do Afriky, ale druhá (třetí) nejsilnější strana v Německu už má dost zvrácenných šmejdů z Bruselu lukrativně placených a stejně jako Velká Británie a Česká republika přemýšlí, jak skanzen Jourových a dalších vyžírků rozpustit. A tendence v Evropě, jak skanzen "Brusel" obehnat hladovou zdí sílí!

 

Česká republika

 Ekonomický masakr dua Schillerová - Maláčová snad už ani nelze komentovat. Nejhorší na tom je, že několik lidí dokáže zničit ekonomicky stát na desítky let a nemusí se bát trestního postihu, dokonce ani za bilionové dluhy nenesou hmotnou odpovědnost a vesele si budou žít až do konce života, zatímco obyčejní lidé při statisícovém dluhu skončí na ulici. Ta demokracie je v něčem silně nedobrá.

 

A technická na závěr: za rok a 3 měsíce zemře v průměru 150 000 lidí, z toho na covid - koronavirus SARS-CoV-2 zemřelo 27 000 lidí. Je to hodně, je to málo? Ať si každý odpoví sám. Myslivci by cynicky řekli: slabší kusy odpadaj, matka příroda je mocná. Mají pravdu, nemají pravdu...