Obchodní řetězce nestoudně okrádají zemědělce i spotřebitele. Zemědělce nutí prodávat nejen brambory za ceny, které jsou pod výrobními náklady. České a moravské brambory jsou ochotni pustit do maloobchodního prodeje jen pokud je zemědělci jsou ochotni je prodat za cenu 2,50 Kč/kg. Zákazníkům je však na pultech nabízí za 25 až 29 Kč/kg. Na tomto překupování si mastí kapsy více než desetinásobně.
 
Vydřidušské jednání obchodních řetězců vedou k tomu, že ve skladech zemědělců leží tisíce tun brambor a jablek. Kvůli epidemiologickým opatřením, během nichž jsou uzavřeny restaurace a jídelny, vázne odbyt ovoce i zeleniny. Obchodní řetězce zneužívají situace, kdy jsou jediným velkým distribučním kanálem a šroubují ceny pro spotřebitele do rekordních výšin a současně přitom čím dál více odírají zemědělce.
 
Bramboráři se rozhodli obchodní řetězce obejít. Nabízí prodej brambor rovnou ze dvora. Agrární komora pro Vás připravila interaktivní mapu, na níž můžete najít nejbližšího prodejce. Brambory rovnou od zemědělců můžete koupit za ceny 3 až 4 Kč/kg. Nákupem ze dvora můžete výrazně ušetřit a ještě pomoci našim zemědělcům. V mapě jsou vyznačeny i místa prodeje jablek přímo od pěstitelů. Opět za zlomek ceny, za kterou jsou prodávány v obchodní řetězcích.
 
V běžných letech mají ovocnáři v polovině dubna většinu produkce již vyprodanou. Letos je ale situace jiná. A jaké je možné řešení? Najít si svého pěstitele ve Vašem regionu a dát přednost české produkci. Pomozte zabránit plýtvání, aby se úroda nemusela vyhazovat. Podpořte naše zemědělce a ještě na tom výrazně ušetřete.
 
Kliknutím na mapu najdete nejbližšího prodejce ovoce i zeleniny, která Vám prodá kvalitní české výpěstky za nejvýhodnější ceny, k jakým se v supermarketech nedostanete.