Finský jaderný blok Olkiluoto 3 přišel se žádostí o schválení záměru již na konci roku 2000. V roce 2005 se stal prvním reaktorem typu EPR ve výstavbě Arevy a Siemens, a stále ještě neběží. Je rok 2021!! A americká firma Westinghouse  skončila na korupci, podvodech, obrovských ztrátách a dokonce v machinacích  prapodivných účetních praktik a cenných papírů. Tak to budou garanti naší budoucnosti, jenom se to jaksi... Tají!

 

 

Jenom pro doplnění: co je to chameleon? V listopadu 2020 uvedla, že by se z tendru neměl vyřazovat žádný zájemce, tedy ani Rusko a Čína, později ale změnila názor a v březnu 2021 prohlásila, že by Rusko z tendru vyřadila. Dnes byla povolána min. Benešová k Babišovi a také ji osvítil duch svatý, změnila názor...

 

Neskutečné zločiny americké jaderné výstavby Westinghouse jsou garantem pro Dukovany? Nebo snad neschopná francouzská Areva?

Co to na nás zkoušíte?

V březnu 2016 začala americká komise pro cenné papíry (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) v souvislosti s pochybnými účetními praktikami firmy vyšetřovat některé americké dceřiné společnosti Toshiby. Firma Westinghouse však v prohlášení odmítla, že by ji vyšetřovaly státní úřady v USA. Společnost Westinghouse má průhledné hospodaření a spolupracuje s nezávislou vyšetřovací komisí. V nezávislé zprávě, na kterou se článek odkazuje, je uvedeno, že v účetnictví firmy Westinghouse nebylo zjištěno žádné pochybení. Pokud víme, hlášení o finanční situaci podávaná společností Westinghouse nejsou předmětem vyšetřování," uvedl tehdejší prezident a generální ředitel firmy Danny Roderick.

A právě zločiny a podvody dohnaly Westighouse v roce 2018 k bankrotu!

Westinghouse se potýkal s obrovskými náklady kvůli překročení rozpočtu a nedodržení termínů výstavby dvou jaderných projektů v USA, jednalo se o výstavbu čtyř jaderných reaktorů AP 100 ve státech Georgia a Jižní Karolína pro společnosti Southern Company a SCANA Corp. Vybral si společnost Shaw Group a stejně jako nyní podváděla také: Relikt ze Stone & Webster už nebyl schopen stavět jaderná zařízení, protože to nedělal 30 let. Nově splácaná firma nikdy nepostavila žádné nové jaderné zařízení, neměla ani technologie, ani vyškolené zaměstnance!!

Nemá cenu psát sáhodlouhé podvody americké firmy, podvody s cenami, podvody s výstavbou, obří zpoždění a porušení snad všeho, co jde v USA porušit. Proto hurá: dáme to napřímo Westinghouse...

A jenom fraška Jaderná baba Drábová, která snad dostala JADERNOU sklerozu při vstupu do extremistické straničky STAN: Bělorusové postavili JE zhruba v termínu cca 8 let, a dodržela se i rozpočtová kázeň. Zpoždění projektu v Maďarsku je díky neschopnosti Ruska, když je třeba milion povolení? A právě o ta povolení, nikoliv o výstavbu jde. To jste pani Drábová při vstupu do STAN a Pirátů zapomněla? A co vám říká prapodivná transakce s Investiční společností Brookfield Business Partners a Westingouse?

 

A Francie a jádro, kterým to Hamáček v případě neúspěchů Westinghouse chce přímo z ruky předat? Francouzská energetická společnost EDF a Areva:

Výstavba reaktoru v jaderné elektrárně Flamanville začala již v roce 2007 a dle původního plánu měla být spuštěna v roce 2012.

Generální ředitel francouzské společnosti EDF tento týden uvedl, že i přes ,,napjatý" harmonogram má být první EPR ve Francii spuštěn v roce 2023. Bude se tak jednat vůbec o první dostavbu jaderné elektrárny ve Francii po více než dvaceti letech.  Po 15 letech od započetí výstavby elektrárna Flamanville stále čeká na své spuštění.

 

Olkiluoto 3

stavba bloku Olkiluoto 3 začala již v srpnu 2005 a blok měl být do komerčního provozu uveden dle původního harmonogramu v roce 2009. Zpoždění o více než 12 let, jelikož se předpokládá, že komerční provoz bude zahájen v roce 2021. Úžasná zpráva Jako hlavní dodavatel pro Olkiluoto 3 bylo vybráno konsorcium společností Areva (nyní pod názvem Framatome) a Siemens, kterému byla zakázka zadána formou dodávky na klíč.

3. září 2015 - začátek! Pyhäjoki 

Přípravné stavební práce začaly v lokalitě Pyhäjoki v roce 2016 a elektrárna počítala se stavebním povolením v roce 2018, tento plán se však v letech 2017 a 2019 opětovně posouval. Komerční spuštění elektrárny Hanhikivi je nyní plánováno na rok 2028, přičemž původní plán počítal již s rokem 2024.

 

Ještě máte sklerozu paní Nezávislá STEM Pirátko jaderná Drábová?

 

Kde je tato bezpečnostní zpráva BIS a NÚKIB, kterým máme bezmezně dle Stanjury, Hamáčka, senátora Fischera a Piráta Bartoše důvěřovat? O Arevě ani nemluvě. V čím zahraničním zájmu se tyto skutečnosti utajují? Ricin, odvolávání se na Respekt a nezaměstnaného počítačového mága a šamana, který si dal jméno Bellingcat...?

V jakém světě nyní žijeme?

 

 P.S. Toto vše se přitom dá dohledat ve veřejných zdrojích, nejsou to utajené zprávy, pouze musíte vědět, že se to dá dohledat a každý se můžete přesvědčit sám: pak uvidíte, kdo z nás dělá idioty a Českou republiku a české, moravské s slezské občany zašlapává do země.

Zítra pokračování