Rekapitulace z veřejných zdrojů: na začátku roku 2018 měl facebook 2,07 miliardy účtů. Z toho bylo asi 10% duplicitních, ale skutečně aktivních bylo 1,37 miliardy účtů. 20. 9. 2019 hlásil Facebook, že počet uživatelů v rámci svých platforem se zvýšil na 2,7 miliardy. Aktivních bylo 2,4 miliardy.

 

A tak nemohu ( a prosím, počítejte se mnou) spočítat procento smazaných účtů. Toto totiž proběhlo mainstreamem:

14. 11. 2019

Sociální síť Facebook v prvních devíti měsících letošního roku zakročila proti 5,4 miliardy falešných účtů. (z počtu 2,7 miliardy!!!) Pak se dočteme, že nejvíce to bylo v prvních třech měsících roku, kdy jich Facebook deaktivoval 2,2 miliardy. V dalších čtvrtletích to bylo 1,5 a 1,7 miliardy, přičemž firma prý tento vývoj vysvětluje zlepšením schopnosti blokovat podobné profily ještě před jejich založením...?

 

Ale to není vše. Zde souhlasím! Ale počet je opět jiný, než tvrdí česká propaganda. 

Vsuvka: co pochopit umím (silně zvýrazněno), ale to není o miliardách. Nahota a sexuální aktivita byla odstraněna v 19,4 milionech případech, dětská nahota pak v 5,4 mil. případů. Dále bylo odstraněno 2,6 mil. šikanujících příspěvků, 4 mil. tzv. hate speech, 6,4 mil. příspěvků propagující terorismus, 900 tisíc pak propagovalo drogy a 670 tisíc nepovolené zbraně.

Ale to je v počtu milionů. V celém světě!

 

Nyní se prý facebook odhodlal  k tvrdému zakročení: velká senzace ??????????

12. února 2020

Facebook smazal síť účtů napojenou na ruskou vojenskou rozvědku

Facebook smazal 78 profilů, 11 stránek a 29 skupin na stejnojmenné platformě a navrch čtyři účty na instagramu, který rovněž vlastní.

"Celkově vzato se narativy a geopolitické zájmy operace překrývaly s dříve zdokumentovanými informačními operacemi pod vedením Kremlu: Kampaně obsahovaly útoky na prozápadní politiky na Ukrajině a v Moldavsku, útoky proti syrským záchranářům ze skupiny 'bílé přilby', a obviňovaly pobaltské státy z paranoie a rusofobie," popisují expertní analytici. (Třeba jako Vrábel)

Síť byla údajně nejaktivnější v letech 2016 a 2017, byť některé účty propagovaly sdělení až do okamžiku blokace. Celkový dosah byl podle Graphika slabý, Facebook například uvádí, že k alespoň jedné ze zablokovaných skupin se přidalo něco přes 6000 účtů.

Kromě stovky ruských účtů a stránek dnes Facebook vyřadil z provozu také šest facebookových a pět instagramových profilů, "které se zapojovaly do zahraničního vměšování coby součást malé sítě s původem v Íránu zaměřené především na Spojené státy". Dále zakročil proti 13 facebookovým účtům a deseti stránkám cílícím na uživatele v Barmě, jejichž cílem bylo očerňovat jisté telekomunikační společnosti. (Zkráceno)

No uznejte, tak těžký otřes Rusové nemohli očekávat. Z 2,7 miliardy účtů jich bylo smazáno 5,4 miliardy a nyní ten úder byl nejtěžší: Facebook smazal 100 účtů!!! z roku 2016 a 2017. Tak těžkou ránu určitě Putin nečekal.

 

Vše si můžete dohledat.

Zásadní aktuální oficiální zpráva z 13.2.2020: V AFP budou pro Česko a Slovensko tuto práci dělat dva lidé. DVA LIDÉ! Facebook používá měsíčně 2,5 miliardy lidí a v Česku je to přes 5,5 milionu lidí. 

Takže politickou cenzuru v České republice nedělá Facebook, ale Hámačkovi cenzoři! Zuckerberg opět prohlásil, že by dle jeho názoru nemělo být rolí soukromé firmy „cenzurovat politické reklamy nebo zprávy“.

 

--------------------------------------------------

Jsem ve stejné depresi (ironicky) jako v době, kdy nám bylo šestnáct let a snažili jsme si (dle Ericha von Dänikena) představit, kde končí nekonečno a co je za oním nekonečnem.

A přidejme si pár aktualit: Nejvyšší státní zástupce Zeman svolal státní zástupce v boji proti dezinformacím na internetu. Dokonce prý bude nějaký vůdce z Finska přednášet. Samozvaný analytik Vrábel vytváří analýzy a konspirace, jak konspiracím zakroutit krkem. (Ale říkal to u Moravce a i jinde jinak: chce všem, kdo nehlásají jedinou uznanou pravdu Ústředního výboru z Bruselu sebrat miliardy z reklam - masmédia o ně přicházejí, nikdo už jim nevěří). A i BIS vyhrožuje, že s dezinformacemi zatočí.

 

A samotný skutečný šéf Facebooku Zuckerberg?

Mark Zuckeberg z Facebooku se zavazuje, že bude stát za svobodou slova: ‚Cenzura NENÍ OK‘

Generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg oznámil, že tento gigant sociálních médií ruší svoji politiku stupňující se cenzury, přičemž se zavazuje, že „stojí za svobodou slova.“

Zuckerberg  to pronesl v projevu na Technickém summitu v Silicon Slopes v Utahu.

Dailymail.co.uk

‚Čím dál více na nás naléhají, abychom cenzurovali různé typy obsahu, z čehož mám opravdu špatný pocit. Budeme dále odstraňovat obsah, který je opravdu škodlivý, ale je třeba držet se za určitou hranicí.‘

 

Neměl by předstoupit předseda české vlády před veřejnost a oznámit, kdo skutečně cenzuruje svobodu a demokracii v České republice? Nemáme v Ústavě zakotvené právo na svobodu slova? Neporušují někteří samozvaní cenzoři Ústavu? Odvolávat se na Facebook je totiž dle dostupných informací totální dezinformace a podvod!