Mezinárodní ratingová agentura Fitch nedávno potvrdila rating úvěrové spolehlivosti Asijské banky pro investice (AIIB) na AAA se stabilním výhledem. A to vzápětí po té, co dostala AIIB nejvyšší rating úvěrové spolehlivosti z ratingové společnosti Moody's.

A to není vše: Rusko po podvodech, kdy na zakázku vlády USA vydávaly agentury absurdní ratingy, rozjelo Rusko skutečně vlastní ratingové společnosti, které tyto podvody nesmějí dělat, což vyvolalo další zděšení v USA. (Možná bychom měli upozornit, že do nás USA a západní státy až do vstupu do EU hustily, že jedině SSSR a RVHP míchalo politiku do ekonomiky. A hle, najednou to dělají hvězdné USA a EU a nyní to natvrdo přiznávají. Tak o co je lepší EU a USA, než byl SSSR?)

 

Tlak čínsko-ruského tandemu den ze dne sílí a zatímco politický "plebs" se v USA hádá, jestli prezident Trump chtěl, nebo nechtěl něco vědět na své politické soupeře a Pentagon stále zoufaleji chrastí zbraněmi, rychlík po Hedvábné stezce už nabral plnou rychlost. A na to jsme upozorňovali už dávno:  AIIB oficiálně zahájila svoji činnost! USA zuří!

 

A Rusko už otevřeně partou z New Yorku pohrdá

Fraška, kterou provedly agentury s Ruskem v roce 2014, kdy mu na politický příkaz Bílého domu dali experti z USA rating jako Bangladéši či  Ukrajině, nesrazila Rusko do kolen, ale stejně jako v zemědělství, tak v bankovnictví přešlo do protiútoku. Po tomto obrovském podvodu změnilo Rusko předpisy a největší světové ratingové agentury Standard & Poor's, Fitch a Moody's přestaly vydávat v Rusku ratingy pro ruský trh. Ten nyní převzala ACRA (Opět jsme psali)  Čt24 potvrzuje: Rusko si otevřelo svoji ratingovou agenturu AKRA

Samozřejmě už REUTERS, ČTK A naše mainstreamová média  tvrdí, že tato agentura je neschopná, v Rusku prý nic nezvládá, neumí nic, je hloupá, "blbá", zločinná a vše se ještě ironizuje. Důkaz "špatnosti a nechopnosti" je totální mlčení hodnocení, nebo urážky, zatímco Čína ji chválí a bere ji vážněji, než "politické hvězdy" amerického senátu.

 

Pro zajímavost

Čínská agentura dává vyšší rating Rusku než USA - Euro.cz

Dagong dává Číně rating AAA a Rusko A; Největší rozdíl je rozpor v hodnocení amerického státního dluhu, který je dán A-, nižší než v Rusku.

Německo získává AA + od společnosti Dagong, spíše než rating triple A získaný od západních ratingových agentur.

 

Zdroje:

Moody's assigns first-time Aaa issuer rating to Asian Infrastructure ...

AIIB gets triple-A credit rating - CGTN

How Russia's New Rating Agency Can Take on the Mighty Moody's ...

Na hodnocení ACRA si již dříve stěžoval i šéf druhé největší ruské banky VTB Andrej Kostin. "Hodnotily nás dokonce hůře než západní agentury, na které jsme si stěžovali kvůli jejich politizovanému přístupu," řekl Kostin.

Autor: ČTK , Reuters

 

Z utajení, nebo urážek a zesměšňování bez faktů lze poznat, že i zde se západní ekonomiky otřásají v základech a už nikoho neválcují. Ale psát o tom je "alternativně proruské"...