Reportáž z Itálie Popularita ministra vnitra Salviniho stoupá strmě vzhůru a není divu: po dlouhé době je to italský politik, co před volbama něco slíbil a sliby plní.

 

Před měsícem a půl oznámil sčítání Romů a kdo nemá občanství, z Itálie zmizí. Multikulturalismus a zatajování zločinů v Itálii šéf protiimigrační Ligy vzal tvrdě do ruky a nepřizpůsobivé Romy z Albánie a Rumunska už částečně deportoval. Současně odmítl přijímat lodě s migranty, což popudilo africkou a muslimskou nelegální komunitu včetně romské a před úřady začaly demonstrovat a vyhrožovat.

Matteo Salvini protestující z náměstích vyhnal a obsadil ochranu státních úřadů a náměstích před třemi týdny armádou společně s policií.

Obyčejní Italové s vděkem armádu v ulicích vítají

Je jasné, že zvýšená bezpečnost, kdy má armáda jediný úkol - zabránit nebezpečí, které se děje ve Francii, Švédsku či Německu - se Italům líbí a armádu vřele mezi sebou berou. Místy jsou pouze lehké vozy, někde panceřové se silnou ostrahou dle nebezpečnosti.

 

Řím - hlídkující voják

Prokurátor nyní vyšetřuje údajné nezákonné zadržení 177 lidí, které Itálie nechce přijmout

„Na palubě této lodi je 29 dětí? Ať se vylodí. Udělal jsem krok vpřed, zatímco zbabělá Evropa mlčí a v Bruselu se spí,“ řekl Salvini na videu zveřejněném na svém facebookovém profilu. Prokurátor několik státních úřadů včetně resortu vnitra písemně vyzval, aby z lodi nechaly vystoupit přinejmenším nezletilé bez doprovodu.

„Nejsem neznámý. Jsem tady. Jsem Matteo Salvini. Senátor a ministr vnitra s jasně vymezeným mandátem chránit hranice a starat se o bezpečnost této země. Chcete mě vyšetřovat? Vyšetřujte. Chcete mě soudně stíhat? Stíhejte. Já to unesu. Pokud jde o mě - když Evropa neplní svou povinnost, ty lodě, co připlouvají, se mohou rovnou otočit zpět,“ reagoval na vyšetřování Salvini na Facebooku.

 

 Italové si po Maďarsku a Rakousku také zvolili vládu, která vládne pro lid, nikoliv proti lidu v předklonu před Bruselem. A její popularita, především Mattea Salviniho prudce stoupá, (mezi Italy) zatímco nelegálové a Romové zuří. Lidé si tam platí armádu včetně policie, aby je chránila a ta je začala chránit. A od toho snad je, nebo ne?