Další šifra mistra Leonarda v pojetí České televize.  Severní Korea je tak chudá, že tam není přístup k počítačům, natož k internetu. Velký vůdce to prý nedovolí. A ani střední vrstva, natož chudá na soukromé počítače nemá. A ti bohatí smějí jenom na intranet. Ostatní je zablokované.

 

Například zde

Internet? Zapomeňte!

20. března 2018

Režim Severní Koreje přežívá tak dlouhou dobu kvůli informační bariéře a téměř stoprocentnímu uzavření země. Moderní média jsou pro obyčejné občany prakticky nedostupná. Severokorejci mohou přijímat jen domácí televizní a radiové stanice, vše ostatní je zakázané pod trestem perzekuce celé rodiny.

KLDR – Fakta o životě v Severní Koreji: Hlad, armáda, zákazy ... - Re

 

Jenomže Česká televize připravila další záhadu. Na pana Kima se prý tentokrát nedostalo. Nesetkal se s rodinou. Ale on desetkrát ročně zasílá balíček - viz foto.

Ba co víc!. Pan Kim zasílá přes NEEXISTUJÍCÍ internet na NEEXISTUJÍCÍ počítač své stařičké a chudé sestře léta snímky své celé rodiny. A tak alespoň na internetu se prý sejdou.

Viz titulní foto

 

Na jakém internetu, na jakém počítači, když neexistují?

Zatím jsme to nepochopili, jak mohou bez internetu a počítače v Severní Koreji přijímat snímky ze sousedního státu, který je navíc zablokovaný. Jsme z toho zmateni: buď mají Severokorejci nějakou úžasnou techniku, o které nevíme, nebo nám někdo stále lže.

 

Vysvětlí nám to někdo?