Máňa Nováková z Massachusetts. Proč? Protože jsme ji uznali za prezidentku USA. Ne Trumpa. Asi tak nějak... Připadá vám to jako pitomost? Mě také, tak proč to říká Trump o Venezuele a naši lepšolidi tuto kravinu opakují?

(Teda v jiné poloze)

 

Účastní se Česká republika dalšího amerického  zvěrstva za účelem snížení amerického dluhu?

Jugoslávie, Sýrie, Irák, Irán, Libye, dnes zase jako rozzuření sršni devastují Venezuelu, chtějí přepadnout Rusko, útočí na Čínu...

Co proboha naši vojáci osvobodili v Afghanistánu? Neni výsledkem pouze pár mrtvol českýh kluků a salut amerického důstojníka, co stojí za rakví?

 

A média píší

Maduro na odstřel

 Ignorujte Madura! USA uznávají vůdce venezuelské opozice úřadujícím prezidentem

 

Asi netřeba k tomu nic dodávat.

Venezuela už podruhé vyrazila americké diplomaty, co vyzbrojují opozici. Opět embargo. Sankce. Výhrůžky. Pokolikáté už? Zase tam jsou mrtví. Jako v Jugoslávii. Jako v Sýrii. Vše se stále opakuje. S americkými zbraněmi. Ze Sýrie se Pentagon stěhuje do Venezuely. A socha Svobody děsivě pláče.

 

Přesto mi nedá spát jedna záhadná věc: USA se stahují ze Sýrie, Libye a opouští částečně tento region. Putin se sešel s Erdoganem a hledají pro tuto oblast smírné řešení. Prezident Trump jim do toho nemluví. Ale ropu potřebuje. A Venezuela ji má!

Mění se zájmová oblast?

 

Nemůže být Venezuela dohoda, že Rusko nenechá Venezuelu padnout, ale částečně tuto oblast přenechá výměnou za Sýrii a další stát? Je jasné, že USA už na válečné běsnění po celém světě nemají peníze a toto může být elegantní odchod ze slávy bez ztráty peříčka. Čína totiž obsazuje střed a jih Afriky, Rusko se angažuje na severu Afriky včetně Jemenu a je možné, že Pentagon si potřebuje zapsat alespoň jeden úspěch i za cenu venezuelského hladomoru a dalšího milionu mrtvých. A Rusko na ochranu Venezuelanů zatím nemá, takže to asi lidé odnesou. Jako na Kubě. Jako ve Vietnamu. Jako v Jugoslávii, Sýrii, Libyi...

 

Ale co, vždyť jsou to naši bratři a spojenci NATO...

 

A my zase budeme do Venezuely posílat potravinovou pomoc a přijímat jejich běžence?