Veřejnoprávní médía propukla v obrovský jásot. Hrdinka Slovenka Čaputová se nezalekla Číny a donutila ji k pláči: buď lidská práva, nebo...

 

Nebo Slovensko nevyveze do Číny mléko a mléčné výrobky a Čína umře hlady. Tak asi by se dalo parafrázovat "mohutné" gesto lidskoprávní slovenské prezidentky Čaputové, před kterým se dozajista Čína hroutí a nebude moci strachy spát.

No, zlé jazyky zase tvrdí, že co Slováci chtěli, a co si zvolili, to mají...

Jenom ve vzduchu visí otázka, zda se stejně zachová k pronásledování svobodně a demokraticky zvolených poslanců Katalánska do Evropské unie, zda se stejně zachová k věznění katalánských poslanců za demokratické referendum v rámci španělské ústavy a k propuštění politických vězňů, zda se stejně silně zachová k výhrůžkám "Bruselu", když nebudeme přijímat migranty z afrických a arabských zemí.

Je pravdou, že ministr zahraničí Slovenska Lajčák je normální a jedná logicky, ale když naše veřejnoprávní mainstreamová média a jejich klony tak úžasně adorují Velkou ženu slovenskou a Česká televize ji vyzdvihuje výš, než komunisti Lenina, je těžké nepodlehnout této úžasné zprávě, jak se Čína roztřásla před Velkou Čaputovou.

A éterem zní: stále kvoká, stále kvoká...