Moskva - Petrohrad Jsou v Rusku mimozemšťané? Ještě neutichl úžas nad bleskovou výstavbou Kerčského mostu na Krym a už Rusové otevírají další sta kilometrů dálnic, o jakých se v západní Evropě ani nesní. Tempo, kterému závidí i mimozemšťané, natož zkostnatělá, byrokratická a cenzurou prošpikovaná Evropská unie.

 

Rusové dokončili 700km dálnice z Moskvy do Petrohradu

V roce 2006 návrh

V roce 2010 začala výstavba

V roce 2019 dokončeno 684 km, respektive 702 km dálnice

V Moskevském kraji  90 km, Tverská ulice - 253 km, Novgorod - 233 km, Petrohradský kraj - 75 kilometrů. Kromě toho trasa dálnice prochází územím Petrohradu a Moskvy ( 32 a 19 km).

 A další 2000km už se staví: Meridian Highway, tedy „Poledníková dálnice”, jak se ruské části trasy říká, má stát zhruba 600 miliard rublů (216,2 miliardy korun) a má ji zčásti financovat soukromý sektor. Stavební práce už započaly a dokončení má zabrat 12–14 let!!

 

Sedmá etapa měří 103,4 kilometrů, přibylo 14 mostů, 25 nadjezdů a jedno velké křížení. Nová dálnice bude mít povolenou rychlost 150 km/hod. Osmiproudová, v příměstkých oblastech desetiproudová dálnice (5+5 každým směrem). Podle projektu Podle projektu je šířka drah na této dálnici 3,75 metru, zatímco počet z nich po celé délce M11 bude odlišný. Z Moskvy na letiště Sheremetyevo je vybudováno 10 pruhů (5 v jednom směru, 5 v druhém směru), Zelenogorsk bude 8 (4 v každém směru), pak je dálnice s  4 a 6 pruhy a v poslední sekci se opět rozšířuje na 10 pruhů. 

Zajímavosti

Přípravné práce několikrát zdrželo objevení archeologických vykopávek. Návazné procesy dokonce úplně zastavilo mapování sídliště z období mezi 16. a 19. stoletím. Kromě dávných artefaktů archeologové narazili na ostatky vojáků z druhé světové války. Některým padlým bylo dodatečně uděleno vyznamenání, rodiny se dočkaly nových informací a všem bude vztyčen pamětní pomník za obranu vlasti. Boje o světovou moc na místě zanechaly tisíce kusů nevybuchlé munice ohrožující spojení metropole s Petrohradem.

 

A za zmínku stojí: zatímco Rusko je základem příkladné spolupráce s Čínou, částečně i s Německem, dojednává s Japonskem a mnoha dalšími státy, v Evropě se opět zvyšuje napětí, nenávist, útoky na slušné lidi, cenzura a pronásledování nevinných. Dokonce i Turecko pochopilo, že USA a Evropa je vše jiné, než mírové světadíly.

Zavěšený most

 Rusové dokončili 700km dálnici z Moskvy do Petrohradu, vznikla z ničeho v bažinách - 20 -

Dálnice Petrohrad - Moskva

A takto vidí dálnici odborník na Rusko antiruský Jan Ziegler aneb propagandu a dezinformace nezastavíš...

 

  Jan ZieglerRuská dé jednička Moskva - Vladivostok u Novosibirska.

Zloděj křičí chyťte zloděje...

Svobodná Free Evropa je stoka dezinformační: ruská Ňagaň protažena propagandou a fakta - budete v šoku!

 

P.S. To vše Rusko staví bez zadlužení, dokonce má nejmenší dluh na světě. Navíc navyšuje zlaté rezervy. A že vyváží ropu a plyn? Stejně jako USA, takže ty jsou také rozvojové?