Co si představíte (pokud jste to už sami nezjistili) pod výrokem: Rusko má problémy, padla vláda? Jde ještě víc ohnout pravdu?  Upřímně: zažil jsem toho hodně, ale to, co se děje od včerejška s propagandou, i mě vyrazilo dech.

 

 

Co si představíte pod výrokem, že Rusko má ekonomické problémy a proto padla vláda?

Odpovím za 99,99% občanů: krize, volební drama, sankce fungují a Putin šílí, vláda padá. Nevěřím, že by se našel víc jak jeden z tisíce, který by si to vykládal jinak. Že by pochyboval. A přesto.

 

Řezníček se sugestivně ptá "znalce" na Rusko Soukupa: "Mohlo v tom hrát i to, že chtěl Putin odvést pozornost od hospodářských potíží či jiných problémů a ukázat zase svou sílu?"

A Soukup odpovídá: "Přesně jak říkáte. Nastoluje tu svoji agendu, ekonomické problémy nikam nezmizí, ostatně 2/3 projevu pro shromáždění byly věnovány otázkám o blahobytu, penzích, demografii, což bude muset řešit..."

 

A z dalšího už se nedozvíte, jaké to ten Putin bude hospodářské problémy řešit.

Česká televize to neprozradí.

My ano!

 Putin ušetřil 124,5 miliardy USD (2,9 bilionu Kč) což je ta údajná krize!

 A NIKDE, NIKDE TO MAINSTREAM NEPÍŠE, NEŘÍKÁ!

NOVÝ SLOVNÍK: EXEKUCE JE PROSPERITA, UŠETŘENÉ PENÍZE JSOU OZNAČOVÁNY JAKO KRIZE!

 

DŮKAZ

Rusko řeší problém. Ve Fondu národního bohatství je tolik prostředků, že brzy přesáhnou hranici sedmi procent HDP (respektive jejich likvidní část), tedy mez, od které je možné je utrácet. Nápadů, co s nimi, je přitom víc než dost, od investic do ekonomiky až po další střádání na horší časy, napsal na konci roku Svoboda v INFO.cz.

 

Podrobněji to vysvětluje ekonomický web moneymag.cz:

Rusko sníží podíl amerických dolarů ve svém státním fondu bohatství a zvažuje investice do dalších zahraničních měn, včetně čínského jüanu. Uvedl to náměstek ministra financí Vladimir Kolyčev. Tento krok má podle Kolyčeva částečně chránit ruské rezervy před vnějšími riziky. Neposkytl však přesné číslo, o kolik bude podíl snížen. Podle výpočtů agentury Reuters vycházejících z údajů ruského ministerstva financí vlastnil fond na konci října 124,5 miliardy USD (2,9 bilionu Kč) a podíl dolarů ve fondu činil zhruba 36 procent. "Geopolitická rizika jsou jedním z důležitých faktorů při určování struktury národního fondu bohatství," řekl Kolyčev novinářům. "Mohu s určitostí říct, že podíl amerických dolarů bude menší. Uvažuje se o různých měnách, včetně jüanu," dodal. Rusko zesiluje svůj "dedolarizační proces", který má snížit závislost země na americké měně.  Struktura ruských zahraničních rezerv se již změnila a plánovaná změna struktury fondu bohatství přiblíží jeho složení struktuře devizových rezerv centrální banky, dodal Kolyčev. Ke konci března mělo euro v devizových rezervách centrální banky podíl 30,3 procenta, americký dolar 23,6 procenta a čínský jüan 14,2 procent. Z dalších měn podíl britské libry činil 6,6 procenta a podíl japonského jenu, kanadského a australského dolaru dohromady dosáhl 7,1 procenta, napsala agentura Reuters.

Tak Rusko má ekonomické problémy, jak utratit zbytečně obrovský balík peněz v rezervním fondu. To je fakt, ale fakt hrozná vládní krize.

 

Přitom to i Putin řekl, ale všichni to zamlčují!

Putin uvedl, že Rusko vyvinulo zbraně, které jiné země zatím nemají. Proto ruská obrana je zajištěna na desítky let dopředu.  Ruský prezident zdůraznil, že země má stabilní makroekonomický základ a oproti mnoha zemím se může pochlubit přebytkovým rozpočtem a suverénními fondy, které převyšují ruský dluh.  Ohlásil také konkrétní opatření pro rodiny s dětmi: nejchudší rodiny budou - a to už od 1. ledna 2020 - dostávat 5 500 rublů  na dítě. Od příštího roku se tato částka zvýší v průměru na 11 500 rublů. Všechny děti budou mít na školách obědy zdarma.

To je skutečně ruská krize jako hrom dle České televize. Dle Radiožurnálu. Navalného. Mainstreamu...

 

Už chápete, proč se prezident Putin v roce 2020 usmívá?

I takto se dá dělat propaganda: řekne se slovo krize, každý si představí hrůzu a přitom ta krize je, jak utratit peníze a neví se kam. A protože Medveděv podal demisi, protože budou politické změny, je krize.  A krize je krize.

Je to hoax, dezinformace, nebo ohnutá informace? Prosím, odpovězte si sami.

 ________________________________________________________

Před chvílí hlásil Český rozhlas Radiožurnál, že posílení úlohy Parlamentu je konstituční puč.

Alexej Navalnyj projev průběžně sleduje a na Twitteru komentuje: „Putin je u moci 20 let. Zvedl zemi z kolen, stabilitu zavedl. Biliony petrodolarů získal. A najednou se ukázalo, že pro boj proti chudobě a zlepšení demografie je zapotřebí zavést bezplatné školní stravování. To znamená, že Rusové, kteří zbohatli pod Putinem, nemají za co nakrmit děti…

A další důkaz

Ušetřil 124,5 miliardy USD (2,9 bilionu Kč) a nyní je dává maminkám a dětem, zločinec!

Ne, na tuhle špínu, lež a urážky už snad ani nejde nadávat...

 P.S. Prosím opět se nejdříve sami přesvědčte, ověřte si to a pak posílejte odkaz. Jiné cesty není. Manstream a Česká televize mají desítky miliard. Na propagandu. Jsou prý nejserióznější, my dezinformační. Na to už není skutečně co dodat.

 

 Související

Lidé v Rusku prý umírají hlady. Jak se skutečně žije v Ruské federaci?