Opilý Jelcin tancoval s Clintonem kozáčka a zatím mu rozkrádali celou zem. A západ si nejen z nás, ale i z Ruska udělal dojnou krávu! Scénář byl vždy stejný: machinacemi odklonili značku a pak soudy záhadně pachatele nedostaly. Nebo policisté? Nebo ambasády? 

 

České pivo není české pivo, pravá ruská vodka Stoličnaja není ruská, dodnes Českou republiku vydírá Kalvoda (Šťáva) a jejich Diag Human, za jedinou pravdivou větu tehdejšího ministra Bojara a snad jedině budějovický Budvar dokáže částečně vzdorovat americkému soudnímu nátlaku.

 

V roce 2018 celníci zabavili 34 láhví ruské vodky. Byl to údajně padělek, protože se pravá ruská vodka vyrobila v Rusku.

Je to jedna z nejznámějších vodek na světě a prodává se téměř ve všech státech světa. Při pohledu na lahev vypadá rusky, jenže z velké části Rusku nepatří. O právo na užívání značky „Stoličnaja“ totiž Rusko přišlo během privazitace v 90. letech. Teď se ale snaží pomocí vleklých soudních sporů získat značku zpátky.  Kreml vede o svůj národní poklad dlouholetou bitvu. O značku „Stoličnaja“ přišel během privatizace na konci 90. let, kdy ji získal ruský miliardář Jurij Šefler. Slavná vodka se teď vyrábí v sousedním Lotyšsku.

„O 90. letech mluví Vladimir Putin jako o divokém období. A skutečně co se privatizaci týče, tak bylo možné takřka všechno. Nejčastějším způsobem, stejně jako u značky Stoličnaja, bylo převést práva na obdobně se jmenující firmu, leč soukromou. Takovýmto způsobem oligarchové typu Boris Berezovskij ovládli Aeroflot a další firmy,“ přiznal dokonce i  Ondřej Soukup z Hospodářských novin. Obdobný scénář platí i pro Jurije Šeflera, ruského miliardáře, který práva na Stoličnou nabyl na konci 90. let. Tehdy stál v čele státního podniku, který slavnou vodku vlastnil. Když značku od něho odkoupil, výrobu převedl do Lotyšska a za sídlo si určil Lucembursko. Legálně, západ to posvětil!

Tato společnost vodku této značky vyráběla ještě v dobách Sovětského svazu, nyní je však ve sporu s jiným výrobcem.

Skupina SPI a její přidružené společnosti vlastní ochranné známky Stolichnaya ve více než 180 zemích. Pod jménem "pravá ruská vodka"...

O společnosti SPI Group S.à r.l.

SPI Group je nezávislá společnost s talentovaným (kriminálním) mezinárodním týmem se sídlem v Lucemburku, s výrobními závody v USA, Lotyšsku, Mexiku, Argentině a Španělsku. Skupina se zavázala k budování uznávaného portfolia vybraných prémiových značek nápojů.

 

 Stejným způsobem se dostal zločinec oligarcha Michail Chodorkovskij k multimilionovým ropným majetkům Jukos a západ nad ním drží ochrannou ruku. Stejně vyváděl obrovské majetky ruský ropný magnát Roman Abramovich, když koupil  londýnský fotbalový tým Chelsea. Krást se má, velí západ. Plebs z východu se má okrádat: totéž tvrdil Adolf Hitler a přidal k tomu plynové komory.

 

Vzpomínáte? I u nás devadesátá léta...

Úctyhodní klanící se Japonci. A zatím...

IPB byla od počátku pro Nomuru zajímavá zejména svými podíly v českých pivovarech, a to Plzeňském Prazdroji a Radegastu.

Kauza České pivo odstartovala, když japonská banka Nomura, která měla podíl v IPB, koupila po pádu Investiční a poštovní banky akcie Plzeňského Prazdroje, Velkopopovického Kozla a Radegastu. Zaplatila za ně ale bezcennými akciemi zkrachovalé IPB. Nomura pivovary obratem prodala za 24 miliard korun firmě SAB Miler. Vyvedení akcií se dokonce řešilo jako trestný čin, státní zástupce ale nakonec stíhání jedenácti osob zastavil. Prý se nic nestalo...

 

 Ten západ nám prý pomáhal.

Japonci se smáli, Američani se s máli, Němci se smáli a naši chodili se sežmoulanou čepící na americkou ambasádu.

A stále chodí! Když to sype. Těm, co tam chodí...

 

Putin od roku 2000 už tyto zločiny nepřipouští a stal se z něj nejnenáviděnější muž světa: Rusko má obrovské bohatství a zloděje ze západu vyhnal. Takový zločin se neodpouští. Lotyši září: západ je ve zločinech podporuje a dokonce tam přesouvá armádu NATO. Aby zlodějny ochránilo.

 

 Neboli co západ LEGÁLNĚ neukradne, nemá. Divný svět...

 

 Související

Kdy se opět stalo Rusko nepřítelem USA? Když Putin zabránil dokončení rozparcelování.