Zkušební vakcína proti koronaviru AstraZeneca zůstává stále v USA pozastavena, říká šéf HHS Azar, což potvrdila i mluvčí AstraZeneca Michele Meixell.

 

"Regulační orgány v každé jednotlivé zemi určují, kdy mohou být zahájeny pokusy, a dělají to ve svém vlastním časovém rámci," uvedla ve svém prohlášení pro CNBC. „Konkrétně ohledně současného stavu zkušebního provozu v USA pokračujeme ve spolupráci s FDA, abychom usnadnili kontrolu informací a agentura rozhodne, kdy bude možné zkušební proces v USA obnovit.“ Očekává se, že FDA oznámí nové a přísnější standardy pro schválení nouzového povolení vakcíny Covid-19 ve snaze posílit transparentnost a důvěru veřejnosti, uvedl v úterý The Washington Post.

 

Financial Times

Russian scientist behind Covid-19 vaccine defends ‘wartime’ roll-out

Ruská vakcína bez vedlejších účinků

Plán zveřejnit průběžné výsledky na základě prvních 42 dnů sledování dobrovolníků znamená, že Rusko má vysokou šanci stát se prvním na světě, který ohlásí jakékoli údaje ze závěrečné fáze studie, která je známá jako Fáze III.

První z 5 000 dobrovolníků bylo očkován 9. září, což znamená, že průběžné výsledky by mohly být vydány někdy po 21. říjnu. Ruský fond státního bohatství, který investoval do zavedení vakcíny uvedl, že očekává zveřejnění průběžných výsledků v říjnu nebo listopadu.

Agentuře Reuters to řekl Alexandr Gintsburg, ředitel moskevského Gamalejova institutu, který očkovací látku vyvinul. Současně uvedl, že jeho ústav už koncem října zveřejní první výsledky klinického testování preparátu na tisících dobrovolníků. Rychlost je v nynější situaci nutná, protože „lidé umírají jako ve válce“, dodal ředitel.

-------------------------------------------

V noci vydala AstraZeneca zprávu

AstraZeneca / Oxford COVID-19 vakcína nabs zrychlila recenzi v Evropě
30. září 2020 13:12 ET | O společnosti: AstraZeneca PLC (AZN) | Autor: Douglas W. House, SA News Editor

Bloomberg uvádí, že Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) souhlasila s průběžným přezkumem marketingové aplikace pro přípravek AstraZeneca (AZN -0,3%) a vakcínu COVID-19 University of Oxford (AZD1222 / ChAdOx1).

Načasování podání by mělo být příští rok, protože data horní linie ze dvou stěžejních rozsáhlých studií pravděpodobně do té doby nebudou k dispozici.

 

Úspěšné jednání, ohlásil 14.8.2020 Brusel:

fraška, nebo demence

EK zajistila 300 milionů neexistujících dávek vakcíny od AstraZeneca. Děkujeme.

 Intenzivní jednání komise přinášejí další výsledky," komentovala nadšeně uzavřenou DALŠÍ dohodu šéfka unijní exekutivy Ursula von der Leyenová. Smlouva s britskou firmou poskytne komisi vedle zmíněného počtu vakcín předkupní právo na dalších 100 milionů dávek.

Prosím, nesmějte se, ani neplačte...