DOKUMENT Václav Klaus největší ekolog světa? Možná že většině lidem zmrzne úsměv či dokonce smích na rtech po předložení důkazů. Žádný politik na světě totiž vůči své zemi neinvestoval tolik peněz a tak dramaticky neměnil životní prostředí jako Václav Klaus. A Václav Klaus mladší a jeho "Trikolora" by o tom už mlčet neměl.

 

Babiši, děláte si triko na tom, co vám založil a provedl Václav Klaus!

 Nikdo, nikdo na světě tolik nevložil do životního prostředí a navíc to přepočítávejte  na ceny tehdejší! Platy byly kolem 4000 Kč měsíčně. Dnes 34000Kč měsíčně. Pak 2.ledna 1998 nastoupil dočasný Tošovský, následně Zeman a s ekologií to šlo ke dnu.  Vždyť nejvíce peněz na ekologii se vydávalo právě za vlád Václava Klause. Stačí se podívat do statistik, jaké procento hrubého domácího produktu šlo na ekologii tehdy a jaké dnes. Mimochodem, za Klausovy vlády byl například realizován grandiózní projekt odsíření tepelných elektráren, který zbavil severní Čechy každoročních smogových pohrom. Rychlost, s jakou byl celý projekt realizován, je považována za světový rekord. Také je možné připomenout investice do výstavby desítek čističek, díky nimž přestalo být Labe stokou.

A nyní ve faktech a číslech. Klausovy vlády zasahují až do roku 1998, na kdy připravil státní rozpočet. Za sedm let se snížily tuhé látky v ovzduší z 361 731 t/rok na 33338 t/rok. Neuvěřitelný pokles. I další čísla potvrdila obrovský pokles.

 

Pak přišel Tošovský, po něm Zeman a hospodařili tak úžasně, že investice snížili na polovinu, na mnohé projekty nedali vůbec nic, ač zadlužení začalo šíleně stoupat. Až v roce 2015 se podařilo jednorázově vyrovnat: ale za pomoci dotací z EU na čističky vody a navíc v cenách, které by se musely vydělit vůči platům. Zde je tabulka přesných dat!

 

A pokud vy Zelení, Piráti a s prominutím další tupci, kteří pracujete s počítači a vykládáte starší generaci, jak je zaostalá, zde máte třetí důkaz, jak toho bylo dosaženo. Kopie z roku 1991, kdy Hospodářské noviny byly jako deník s informacemi, které byly pravdivé a nikoliv jako dnes - politické - dezinformační. Tenkrát byla svoboda slova, dnes opět mediální stoka.

 

 „Svět musí vědět, že nemůžeme plošně říkat, že pro to děláme málo. Česká republika pro to dělá strašně moc. Ale nepřijdeme na summit a neslíbíme věci, které předem víme, že nemůžeme splnit, jako to dělají ostatní,“ odpověděl premiér na otázku Radiožurnálu, jestli jeho poznámka z konference znamená, že se inspiroval, a bude prosazovat, aby Česko bylo v boji s klimatickou krizí ambicióznější, jak žádá studentské hnutí.

 

Takže když různí Babišové, Brabcové, Petříčkové a jim podobní si honí trika a prsí se v New Yorku jak jsme báječní, jak jsme úžasní a nezmíní se o Václavu Klausovi v době úžasné transformace, mám pro ně pouze pohrdání a a odplivnutí. Největší světový obránce přírody byl a je prezident Václav Klaus, ale nikdy nebude a my nebudeme obhájci klimatického alarmismu a tupého vykřikování - zpátky na stromy!