Analyzovat rozhovory Donalda Trumpa v Británii, v NATO a v předvečer setkání s ruským prezidentem Putinem si dovolí pouze šílenec.

 

Ale to, co se děje kolem, by nevymyslel ani Jaroslav Hašek v románu Dobrého vojáka Švejka. CIA naráz odhalila 12 agentů Ruska podporující Trumpa a odhalující zločiny Clintonové a cestou za královnou Alžbětou II na hrad Windsor od britské premiérky Mayové někdo z přátelské CIA potratil lahvičku Novičoku zrovinka do bytu otrávených Skripalů číslo 2.

Zrovinka tři dny před setkáním...

 

Jakoby to připomínalo naše dětství: "Víš, co dávají v Blaníku? (kino) Dvanáct četníků na jednom nočníku." A jako děti jsme se tomu strašně smály.

 

 

To vážně nemá chybu. Mezinárodní agentury už přestávají události stíhat. A to ještě zbývají dva dny.

Spojené státy včera obvinily 12 příslušníků ruských tajných služeb z hackerského útoku na počítače Demokratické strany před prezidentskými volbami v USA v roce 2016. Obvinění oznámil podle agentury AP první náměstek amerického ministra spravedlnosti Rod Rosenstein na základě výsledků vyšetřování týmu zvláštního vyšetřovatele FBI Roberta Muellera, který se okolnostmi údajného ruského vměšováni do voleb dlouhodobě zabývá.

Všichni obvinění jsou příslušníci ruské vojenské rozvědky GRU, kteří se podle Američanů dopustili útoků na počítače kanceláří Demokratické strany, včetně pracovní skupiny řídící předvolební kampaň demokratické kandidátky Hillary Clintonové. Obviněni jsou i z toho, že poté zveřejnili na internetu ukradené e-maily několik měsíců před volbami.

A ve vzduchu visí otázka: kohože ty údajné ruské tajné služby poškodily, když Clintonová chtěla pozvednout migranty a Trump občany USA legálně tam žijící? 

 

 

  NOVIČOK NOVIČOK NOVIČOK

Opět o dalším šokujícím nálezu informovala v pátek s odvoláním na policii agentura Reuters.

Podle policie se našla malá lahvička při prohlídce Rowleyho domu. Laboratorní testy prokázaly, že obsahovala látku novičok, která se vyráběla v 70. a 80. letech v Sovětském svazu. Jak se nádobka do domu dostala, vyšetřovatelé sice zatím nevědí, ale je možné, že se na ní objeví nápis "Zdělano v SSSR, posilájet prezident Pútin". Latinkou.

Události tři dny před setkáním mají skutečně rychlý spád.

 

A Rusko je středem zájmu ve velkém: naplněná vagína horkou vodou...

Společně s šestnáctiletými kamarádkami Kristinou a Marií a dvacetiletou Anastasií přepadly Saru doma. Dívce oholily hlavu, pak ji nutily k orálnímu sexu, nakonec ji pomočily a odtáhly do koupelny. Tam jí strčily do vagíny sprchu a pustily horkou vodu. Podle webu Daily Mirror trvalo mučení několik hodin. Zatímco se Sara svíjela v bolestech na podlaze koupelny, dívky prohledávaly dům, kradly peníze, počítač, mobil a další cennosti. Sara si nakonec zvládla zavolat pomoc.

Co je na tom zvláštního? Opět zase v západním originále: Sara Zagidullina, 17 let, byla údajně napadena Aleksandrou Dulesovou. A Putin měl rakovinu a zemřel. Před několika léty...

 

Tato poslední zpráva sice skutečně přišla z bulvárního Ruska, ale proč je tam všude psáno údajně, nikdo zatím neví. Možná ani autor ne. Teda, není napsáno údajně u toho, že dívku napadly, ale v okamžiku popisu brutality. Zajímavé. A opět to bulvár věděl dřív, než vyšetřovatelé dokonce v Daily Mirror.

Ekonomická a politická sofismata prezidenta Trumpa rozebereme v pondělí ráno před setkáním.